NBA mečevi u senci tragedije u kojoj je stradao Kobi Brajant 1Foto: Beta/AP/Reinhold Matey

U noći između nedelje i ponedeljka odigrano je osam utakmica u NBA ligi i sve su bile u senci tragedije u kojoj je nastradao legendarni Kobi Brajant.

Na svim utakmicama odigranim prošle noći odata je počast Brajantu, a „gromoglasnim“ minutom ćutanja i skandiranjem njegovog imena počeo i je i derbi Zapada u kojem je Denver pobedio Hjuston sa 117:110.

Rasploženje je u Denveru je bilo mračno pošto su igrači oba kluba i navijači sat pre početka meča saznali da su Kobi Brajant i njegova ćerka Džijana bili među devet osoba koji su poginuli u padu helikoptera u Kaliforniji.

Nagetse je do pobede vodio Nikola Jokić koji je upisao devet tripl-dabl u sezoni – 24 poena, 12 skokova i 11 asistencija. Najefikasniji u ekipi Denvera bio je Džeremi Grent sa 25 poena, dok je na drugoj strani najbolji bio Rasel Vestbruk 32 poena.

Toronto je slavio u gostima protiv San Antonija sa 110:106, a meč je počeo tako što nijedna ekipa nije odigrala prvih 24 sekundi u čast Brajanta koji je nosio broj 24 na dresu.

U meču u kojem igračima misli bile negde drugde, Paskal Sijakam je bio najefikasniji u pobedničkom timu sa 35 poena, dok je Kajl Lauri dodao 16. U redovima San Antonija najbolji su bili Demar Derozan i Derik Vajt sa po 14 poena.

Košarkaši Los Anđeles Klipersa savladali su Orlando sa 112:97, uz odličnu partiju Kavaja Lenarda koji je upisao 31 poen, 14 skokova i sedam asistencija, dok je Portland bio bolji od Indijane sa 139:129 u meču koji je obeležio Demijan Lilard koji je ubacio 50 poena uz 13 asistencija i šest skokova.

Atlanta je slavila protiv Vašingtona sa 152:133, Memfis je pobedio Finiks sa 114:109, ekipa Nju Orlansa je bila bolja od Bostona sa 123:108, a Njujork od Bruklina sa 110:97.

Teniseri odaju počast Brajantu na Australijan openu

Australijski teniser Nik Kirjos je na teren „Rod Lejver“ Arene, pred današnji meč osmine finala Australijan opena protiv Španca Rafaela Nadala, izašao u dresu Kobija Brajanta koji je poginuo u padu helikoptera.

Kirjos, koji je veliki ljubitelj košarke, nosio je dres Los Anđeles Lejkersa sa brojem 8, kao i brojni navijači na tribinama.

Organizatori prvog grend slem turnira u sezoni su pred meč Kirjosa i Nadala prikazali kratak video u čast Kobija Brajanta.

Vest o smrti legendarnog NBA košarkaša pogodila je i prvog tenisera sveta.

„Probudio sam se jutros sa užasnom vešću o tragičnoj smrti jednog od najvećnih svetskih sportista. Moje saučešće njegovoj supruzi i porodicama svih stradalih“, napisao je Nadal na svom tviter nalogu.

Amerikanka Koko Gof je u meču dublova na svojim patikama imala ispisane brojeve 8 i 24, kao i natpis: „Mamba Mentality“.

„Ovo je strašan dan za sport“, rekla je Gof.

Kobi Brajant i njegova ćerka Džijana bili među devet osoba koji su poginuli u jučerašnjem padu helikoptera u Kaliforniji i ta vest pogodila je ceo sportski svet.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari