Ne igra Mesi, ali evo vam kredit: Čikago Fajer pronašao novi magnet za publiku jer je glavna zvezda povređena 1Foto: EPA-EFE/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH

Fudbalski klub Čikago Fajer nudi navijačima finansijski podsticaj za utakmicu protiv Intera iz Majamija u MLS soker ligi (u noći između srede i četvrtka po našem).

Na taj način čikaški klub hoće i da se iskupi pred onima koji su kupili karte (prodato 61.000) i da privuče još gledalaca s obzirom na okolnost na koju nije mogao da utiče – argentinski as Lionel Mesi, jedan od najboljih igrača svih vremena, magnet za publiku i u SAD, možda zbog povrede propusti i taj meč kao što je prethodna tri.

Čikago je saopštio da će dati 250 dolara kredita za novo članstvo u klubu za 2024. godinu ili 50 dolara kredita za kupce pojedinačne ulaznice, preneo je danas Bi-Bi-Si.

Klub je naveo da će navijači dobiti kredit, bez obzira na to koji igrači će igrati.

„Iako još ne znamo zvaničan status dostupnosti Lionela Mesija za našu utakmicu, pošto nikada ne postoji garancija da će sportista igrati bilo koju utakmicu iz različitih faktora, razumemo da bi mnogi naši navijači mogli biti razočarani ako ne budu dobili priliku da ga vide kako igra“, navodi se u saopštenju.

Rekordna poseta na Soldžer Fildu, stadionu Čikaga, bila je 37.122 navijača, u utakmici protiv Los Anđeles Galaksija u prvoj sezoni kluba 1998.

„Znamo da će biti mnogo onih koji dolaze na Soldžer Fild prvi put, uzbuđeni smo da im poželimo dobrodošlicu i pružimo im priliku da postanu dugogodišnji navijači“, piše u saopštenju.

Mesi je u julu potpisao za Inter iz Majamija, nakon što mu je istekao ugovor sa Pari Sen Žermenom.

On je postigao 11 golova u 12 utakmica i osvojio Liga kup. Od njegovog dolaska povećala se poseta utakmicama u MLS ligi, američki mediji su to nazvali „Mesimanija“, ali su se mnogi navijači žalili kada nije bio u sastavu.

Argentinac je u poslednjih mesec dana odigrao jednu od šest utakmica. S tribina je gledao i poraz Intera u Majamiju protiv Hjustona (2:1) u finalu Ju Es kupa prošle nedelje.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari