Ten Hag ni posle novog debakla Mančester junajteda ne razmišlja o otkazu 1 EPA-EFE/Peter Powell

Poput amaterskog boksera u profesionalnom ringu, Mančester junajted od starta sezone „šamara“ kako ko i gde god stigne. Poslednji u nizu koji se osladio na Old trafordu bio je Galatasaraj, koji je sinoć slavio u Ligi šampiona (2:3).

Ni na šta ne liči igra Junajteda od dolaska Erika ten Haga. Njegov prelazak iz Ajaksa slavobitno je najavljivan kao nadolazeća renesansa u gigantu koji je već u decenijskom posrnuću.

Holandski stručnjak polako gricka drugu sezonu na klupi Junajteda. Za vreme njegovog kratkog mandata klub je na pojačanja potrošio više od 200.000.000 evra i čini se da je Ten Hag imao veoma malo uspeha u odabiru novih igrača. Čak su se i renomirana imena poput Rafaela Varana i Kazemira, pristigla iz Real Madrida, utopila u igračko sivilo.

Crveni đavoli su očajno startovali u Premijer ligi, a već posle uvodna dva kola u Ligi šampiona zabeležili su negativni klupski rekord.

Naime, nikada se u istoriji trostrukog šampiona Evrope nije dogodilo da sezonu u Ligi šampiona započne sa dva uzastopna poraza.

Galatasaraj je sinoć slavio na Old trafordu (2:3) a sama činjenica nije iznenadila čak i najvernije navijače  Junajteda. Bio je to čak šesti izgubljeni meč od početka sezone. Galata je, takođe, postala tek drugi klub koji je u poslednjih četrnaest godina slavio na Old trafordu u Ligi šampiona, a prethodnik je bio isto iz Istanbula – Bešiktaš.

Ten Hag je posle meča iz čudne perspektive posmatrao novi neuspeh kluba koji je već sada predaleko od najvažnijih trofeja u Premijer ligi i Ligi šampiona.

– Prošle sezone smo bili briljantni, fantastični, bolji nego što je iko očekivao, ali kada smo započeli projekat znali smo da će biti uobičajenih rupa. U veoma teškom periodu smo, što svi mogu da vide, ali borimo se i držimo zajedno, podržavamo jedni druge, od mene, preko direktora, čitavog tima. Borićemo se jer ovo nismo mi. Moramo bolje i zajedno ćemo se izbaviti.

Koliko loše igra Junajted od početka sezone ilustruje i podatak od čak 18 primljenih golova, što se klubu nije desilo još od sezone 1966/67. Ten Hag opravdanja pronalazi u povredama brojnih igrača zbog kojih pojedince poput Sofijana Abramata stavlja na mesta koja nisu njihova prirodna.

– Nema izgovora. Možda je došlo do disbalansa po levoj strani, ali neke greške koje pravimo ne smeju da se dešavaju. Moramo bolje, moramo da pobeđujemo. Bilo je grešaka, ali video sam tim koji je dobro povezan, koji ima odličan duh i koji je na momente igrao fantastično, postizao dobre golove, dva puta bio u prednosti i u potpunoj kontroli. Odjednom bi se desila greška, što je deo igre, ali, naravno, moram da treniram igrače, da im dam instrukcije kako da se nosimo u takvim situacijama. Ipak, desilo se i kažnjeni smo, to je jasno.

Uprkos očajnim rezultatima, čak i povicima sa tribina, Ten Hag ne razmišlja o potencijalnom otkazu.

– Razumem navijače. Neka očekuju da će neko odgovarati za ovo, za nastup i rezultata, kao i moja ekipa. Trenutno nema rezultata i razočarani su, mogu to da razumem. Moramo bolje, ali kao što sam rekao, imamo timsku duh i podršku sa tribina od početka do kraja. Navijači su razočarani, kao i mi, ali to moramo da koristimo kao gorivo. To je dobra stvar ovog tima, svaki put pronađe energiju za svaku utakmicu, za svaki početak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari