"Ne može neko ko igra u Torinu da iznese pritisak kao Modrić": Nemanja Matić surovo realno uporedio Srbiju i Hrvatsku 1©INPHO/Starsportphoto/Ryan Byrne

Bivši reprezentativac naše zemlje izneo svoj stav o snazi fudbalskih selekcija komšijskih država.

Nemanja Matić nije prvi put konstatovao da Hrvatska ima bolju ekipu od Srbije, ali istupi tog tipa uvek izazovu reakciju, pa je tako prošlo i njegovo gostovanje u emisiji „(Ne)uspeh prvaka“ koju vodi bivši hrvatski fudbaler Mario Stanić. U kom je prvotimac Rome uporedio nastupe Orlova, eliminisane već u grupnoj fazi Svetskog prvenstva u Kataru, sa učinkom osvajača trećeg mesta na istom Mundijalu.

„Mi smo imali dva igrača na vrhunskom nivou, a svi ostali su igrali u nekim osrednjim klubovima. Stavljamo prevelik pritisak na igrače koji još nisu spremni za to. Ne može neko ko igra u Torinu izneti isti pritisak kao Modrić, koji konstantno igra na vrhunskom nivou i koji konstantno osvaja trofeje. Srbija pred velika takmičenja mora spustiti tenzije“, smatra defanzivni vezista rimskog kluba, sa 48 utakmica za Srbiju.

Bivši član Benfike, Čelsija, Mančester junajteda, Vitesea, Košica i Kolubare, bez prave dobijene šanse u omladinskim školama Crvene zvezde i Partizana, prisetio se i ranijih postava Srbije i Hrvatske. Tokom SP u Rusiji 2018. godine ili Južnoafričkoj republici 2010.

„Mi, Srbi, pravimo pritisak, a nemamo podlogu za to. Mi kažemo da smo najbolji… Zašto smo mi najbolji, od koga smo mi to uopšte bolji? Malo su me i kritikovali kad sam u jednom intervjuu rekao što mislim o poređenju Srbije i Hrvatske. To je bilo još ranije (pre Svetskog prvenstva).

Rekao sam tada da se Hrvatska i Srbija ne mogu uporediti jer smo mi u tom trenutku imali tri igrača na vrhunskom nivou, a hrvatska reprezentacija deset. Rakitić je bio u Barseloni, Luka u Realu, Kovačić u Realu, Perišić u Interu, Mandžukić u Juventusu…“, potvrdio je da ne menja stav Nemanja Matić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari