Ne pomaže ni penal: Vlahović na Moncu potrošio najviše minuta bez gola 1Foto: EPA-EFE/ROBERTO BREGANI

Nova Monca, fudbalski projekat Silvija Berluskonija i Adrijana Galijanija, tvoraca svoje verzije Grande Milana, dao je plodove prošle godine.

Klub koji je osnovan 1912. prvi put se domogao Serije A. I ne samo to nego je skupio 52 boda (11. mesto), što je drugi najbolji učinak debitanta ikada u najboljem društvu italijanskog fudbala.

Svih šest bodova, to jest obe pobede, izvojevane su u susretima s Juventusom prošle sezone. Kod kuće je bilo 1:0, a u Torinu 2:0.

Umalo da Monca opet spotakne Staru damu. Na svom terenu, u utakmici 14. kola, izgubila je s 2:1, a taman se ponadala bodu golom u nadoknadi vremena. Dok se nije čuo poslednji zvižduk sudijske pištaljke, međutim, crno-beli su preko Gatija dali pobedonosni pogodak.

Juventus je mrežu prvo zatresao u 12. minutu. Strelac je bio Francuz Rabio.

Samo minut pre toga Vlahoviću je odbranjen penal, koji je trebalo još više da mu očvrsne golgetersko samopouzdanje posle pogotka protiv Intera u derbiju Italije u Torinu u prošlom kolu (1:1).

Da je dao gol, Monca bi bila 22. tim kojem je nadmudrio golmana (od 29). Sada upravo protiv Monce ima najviše minuta bez realizacije (185; protiv Venecije 169). U prvoj utakmici igrao je sve vreme, u drugoj 25 minuta od ulaska u igru do kraja, a sad do 70.

Dok je, pak, bio u Fiorentini, s lakoćom joj je dva puta zatresao mrežu u duelu trećeg kola italijanskog kupa 2019 (3:1 u Firenci).

Vlahoviću je ove sezone odbranjen penal i u Empoliju.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari