(Ne) slana šala ili gorka istina 1

– Kraj sezone, Zvezda prvak, Partizan drugi, ispadaju Novi Pazar i Bačka. Tako su odlučili ovi moćni i nemojte se nervirati. Sportski pozdrav – poručio je putem društvenih mreža Mirko Poledica, predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera “Nezavisnost”.

 Ova kao i tvrdnja da je samo konstatovao “ono što je već poznato”, odnosno otkriće da se “još pregovara o osvajaču Kupa”, istog časa pokrenuli su lavinu komentara (ne) ostrašćenih i (ne) upućenih ljubitelja loptanja na našim prostorima, ali i vrlo brze reakcije imenovanih.

– Mirko Poledica je ozbiljan momak i izuzetno cenim njegovu posvećenost da unapredi položaj igrača u srpskom fudbalu. Verujem da je hteo da se našali i da kaže da su moćnici naš trener Miodrag Božović i naši igrači odlučili da je Zvezda već prvak – generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić nije ozbiljno shvatio pomenutu prozivku, a pre početka ove sezone glasno je najavio da će “Zvezda naredne tri, četiri, pet godina biti šampion”.

Iz Partizana svako malo, a najviše iz usta trenera Marka Nikolića i najčešće u uvijenoj formi, stižu izjave o vezanim rukama u borbi za najvažniji domaći trofej.

– Nemam komentar – bilo je sve od sportskog direktora crno-belih Ivice Ilieva.  U Bačkoj su se zato raspisali u klupskom saopštenju povodom tvita Poledice.

-Svi u klubu smatramo da je izjava Mirka Poledice neodgovorna s obzirom da je on iz Sindikata profesionalnih fudbalera “Nezavisnost”, da je tu da štiti igrače, a ne da bude “prorok”, Bačka je svoje bodove osvojila poštenom igrom i zalaganjem na terenu, nikada neće učestvovati u nečasnim radnjama – stoji između ostalog u pisanoj izjavi debitanta u najvišem rangu takmičenja.

Da sve bude tragikomičnije, prvi čovek Sindikata ubrzo je reterirao.

– Šta ste sve svi primili, testiram vam svest. Da vidim u kakvom okruženju živim, odnosno da se uverim… Danima skrećem pažnju na neke važnije stvari, arbitražni sud, niko ne reaguje. Pomenu se Zvezda i Partizan i kreće zabava – samo donekle je u pravu Poledica.

Iako zaista, bez dlake na jeziku, Poledica bi morao da zna moguće posledice svojih javnih nastupa, pa i bude spreman za mogući razgovor s Tužilaštvom.Sve i da bude u pravu, pa na kraju balade Crvena zvezda bude prva, Partizan drugi, a Bačka i Novi Pazar ispadnu?


Fibel i Mouče otišli

Projekat evropske Crvene zvezde propao je još posle letošnjeg kraha, prvo u kvalifikacija za Ligu šampiona, a onda i za Ligu Evrope, za šta su u dobroj meri krivi silni strani igrači, odnosno oni koji su ih letos nagomilali u LJutice Bogdana. Da nije tako ne bi se desilo da posle samo pet meseci vrlo bučno dočekani štoper Tomas Fibel ode natrag u Rusiju, a s krilnim napadačem Pablom Moučeom bude raskinuta pozajmica.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari