Nebojša Čović: Budžet Zvezde je oko 10 miliona evra; nemamo manir da kombinujemo sa menadžerima ili kumovima 1KK Crvena Zvezda 14.11.2022. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Neretko i sam govori da minuli rad u Crvenoj zvezdi ne postoji; s tim u vezi, Nebojša Čović, kao prvi čovek kluba, posle samo 12 utakmica posegnuo je za smenom trenera Vlade Jovanovića i dovođenjem Duška Ivanovića.

Koliko će dokazani stručnjak uspeti da popravi sve ono što je zabrljano od avgusta meseca do danas vreme će pokazati, ali će svakako odgovornost uprave kluba ostati, prevashodno kada je pravljenje ekipe u pitanju.

Dolazak Ivanovića nešto je poput hitne intervencije hirurga koji momentalno treba da ispravi ono što je njegov prethodnik, u ovom slučaju uprava, pa tek onda trener Jovanović, zabrljala a da Zvezda ostane konkurentna za sve dostupne trofeje u takmičarskoj 2022/23.

„Ovom timu je potreban veći i snažniji autoritet. I koji će prvo na bazi prirodne selekcije nastaviti da radi selekciju. Znam da su puštene priče kakav je Duško kao trener…. Ako hoćete vrhunski rezultat, iza toga ne mogu da stoje mame i tate, ili menadžeri. Može samo da stoji ogroman rad i ima još jedan faktor – ogromna disciplina. Samo tako možete da budete tim. Možete da imate 10 MVP-a i da ne osvojite ništa. U prethodnom periodu se to nekima dogodilo. Mora da bude tim u kojem svi zajedno gube i pobeđuju. Karakteristike Duška Ivanovića su te, nema potrebe da navodim gde je radio. Proveren je evroligaški trener“, istakao je Nebojša Čović na predstvljanju crnogorskog stručnjaka.

Predsednik kluba napomenuo je i da je budžet za takmičarsku godinu oko 10 miliona evra.

„Možda me brine da li ćemo da finansijski zatvorimo sve što smo postavili. Budžet se kreće na oko 10 miliona evra. To nije samo prvi tim, tu su stručni štab, juniori, pioniri… Svi. Nemamo manir da kombinujemo sa menadžerima ili kumovima. Ono što je u papirima je što je zvanično i što je tako. Kada sam došao 2011. imao sam problem da imam jedne ugovore u klupskoj administraciji, druge kod menadžera, a treće u FIBA.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari