Ni dan posle skandaloznog „trećeg poluvremena“ duela sa Portugalom, najiskusnijem fudbaleru naše reprezentacije Ivici Dragutinoviću nije jasno zašto je selektor domaćina Felipe Skolari hteo da se obračuna sa njim.
– Nismo razmenili nijednu reč tokom utakmice. Nisam mu se obratio ni po njenom završetku.

Ni dan posle skandaloznog „trećeg poluvremena“ duela sa Portugalom, najiskusnijem fudbaleru naše reprezentacije Ivici Dragutinoviću nije jasno zašto je selektor domaćina Felipe Skolari hteo da se obračuna sa njim.
– Nismo razmenili nijednu reč tokom utakmice. Nisam mu se obratio ni po njenom završetku. Krenuo sam prema Kvarežmi s pitanjem „zašto nisi izbacio loptu“, misleći na situaciju posle faula nad Vidićem, kada se Skolari, ničim izazvan, stuštio prema meni, s namerom da me udari. Nemam čak ni predstavu zašto je to učinio, šta ga je nagnalo na tu nebuloznu reakciju, nedostojnu njegovog trenerskog imena i godina. Ni pritisak pod kojim se našao posle remija sa Poljskom ni revoltiranost ishodom meča sa Srbijom ne mogu da budu opravdanje za skandalozno ponašanje čoveka koji bi trebalo da bude uzor svojim igračima. I na terenu i van njega. Još mi je neverovatnija njegova izjava data na konferenciji za medije, kada je šokiranim novinarima rekao da „nema kome za šta da polaže račune“, jer „nije uradio ništa strašno“. Celu noć i jutro sam gledao portugalske televizije i čitao ovdašnje novine, i svi su jednodušni u osudi ispada svog selektora. Simao, Nuno Gomeš, Kvarežma i drugi njihovi reprezentativci, koji su mi prilazili u tunelu, takođe nisu imali reči razumevanja za svog šefa – priča za Danas levi bek „orlova“ i španske Sevilje.
Očekuje vas kazna zbog dobijenog crvenog kartona?
– Nadam se pravična. Prvo, mislim da nisam zaslužio crveni karton. Jeste da sam izgubio kontrolu posle njegove uvrede „k….. sine“, ali nisam ga ni dotakao, a kamoli udario. Četvrti sudija mi je posle susreta rekao da je sve video i da je istina na mojoj strani. Verujem da će UEFA uzeti sve okolnosti u obzir, pogotovo što je ceo incident dokumentovan video snimcima i fotografijama.
Naša reprezentacija uspela je da ostane neporažena protiv velikog rivala?
– Nije jednostavno uzeti bod četvrtoj reprezentaciji na svetu, pogotovo pred njenim navijačima. I to sa mladim igračima, koji su činili gro naše ekipe. Istina je da se u igri nekih od njih osetila trema zbog važnosti susreta i dobijene odgovornosti, ali su svi odreda pokazali veliki kvalitet. Selektor, mi stariji saigrači, Savez, javnost, mediji… svi moramo stati iza njih, jer oni su budućnost našeg fudbala. Svetla. Tačno je da se živi od rezultata, ali moramo gledati unapred.
Postoje mnoge kombinacije po kojima bi Srbija mogla do plasmana na EP?
– Kad god smo se preračunavali, nismo dobro prolazili. Ne smeju da nas zanimaju rezultati Poljske, Finske i Portugala u nastavku kvalifikacija. Moramo da razmišljamo jedino o tome kako da dobijemo sve mečeve do kraja. Prvenstveno sa Jermenijom i Azerbejdžanom. Ako tu uzmemo šest bodova, šanse za plasman na EP porašće nam na 70 odsto. A onda, ako bog da, na prepunoj Marakani protiv Poljaka da izvadimo kartu za Švajcarsku i Austriju – ne gubi nadu Dragutinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari