Neimar iz senke 1Foto: STARSPORT

Jutro pred utakmicu sa Inđijom na kraju jesenjeg dela prvenstva Srbije, TSC je tragično izgubio trenera prvog tima Zoltana Saboa, a vest o iznenadnoj smrti 49-godišnjeg stručnjaka duboko je potresla njegovu ekipu, saradnike i sve prijatelje u klubu iz Bačke Topole, čiji je rast od niželigaša do aktera najuzbudljivijeg meča u istoriji kvalifikacija za Ligu Evrope dobrim delom zasluga nekadašnjeg defanzivca iz Sremske Kamenice.

– Igrače prvog tima, ali i decu koja se tek probijaju, sve ih je on selektirao. Radio je ovde dve i po godine, prvo kao sportski direktor, onda dve godine kao trener… Ljudi su ga poštovali i voleli. Bio je takva osoba. Kao kolega, uvek je davao sve od sebe… Bio je blizu dogovora s Honvedom, da preuzme ulogu šefa struke. U šoku smo, boli… Ne želimo da verujemo da Zoli neće danas da se pojavi na treningu… – tako je za mađarski „NemzetiSport“ govorio prvi čovek TSC-a i prijatelj prerano preminulog Saboa, Janoš Žemberi, inače bez ideje kako će ekipa da se sabere i u nedelju odigra pomenuti i jedan zaostali meč.

Koliko je odlazak bivšeg fudbalera Partizana šokantan govori podatak da je za  vikend vodio svoj tim u porazu od Radnika, u ponedeljak popodne održao trening  na terenima klupske Akademije i, bez ikakvih naznaka jučerašnjeg fatalnog ishoda u bolnici u Sremskoj Kamenici, vratio se u Novi Sad gde mu je tokom noći pozlilo od srčanih tegoba.

– Stvarno ne mogu da verujem, pa do juče… Veliki je udarac za naš fudbal kada ode ovakav jedan čovek. Iako je na terenu bio veliki borac, privatno je bio miran, tih i neizmerno skroman. Baš me je pogodilo… – rekao je Partizanov kultni igrač Saša Ilić povodom smrti nekadašnjeg saigrača u dresu crno-belih, u kom je Sabo osvojio dva prvenstva i jedan Kup Srbije.

Osim u Humskoj, trenera TSC-a sa ljubavlju će se sećati i u drugim klubovima čije je dresove nosio ili onima što je (samostalno ili kao aistent) vodio: Hajduku (Kula), Vojvodini, Mladosti iz Apatina, AEK-u (Kipar), Suvonu (Južna Koreja), Avispi (Japan), Radničkom iz Sombora, Liteksu (Bugarska), Jagodini, Proleteru…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari