Peti put u karijeri Martina Hingis je juče osvojila Pan Pacific open u Tokiju pobedom nad Anom Ivanović 6:4, 6:2. Nešto više od sat vremena bilo je potrebno Švajcarkinji da se revanšira srpskoj teniserki za poraz od pre pet meseci u finalu turnira u Montrealu. Ivanovićeva nije uspela da u meču sa šestom teniserkom sveta pruži partiju bar približno sličnu onoj dan pre u polufinalu prvom setu protiv Marije Šarapove.

Peti put u karijeri Martina Hingis je juče osvojila Pan Pacific open u Tokiju pobedom nad Anom Ivanović 6:4, 6:2. Nešto više od sat vremena bilo je potrebno Švajcarkinji da se revanšira srpskoj teniserki za poraz od pre pet meseci u finalu turnira u Montrealu. Ivanovićeva nije uspela da u meču sa šestom teniserkom sveta pruži partiju bar približno sličnu onoj dan pre u polufinalu prvom setu protiv Marije Šarapove. Igrala je daleko slabije, imala više vinera od svoje protivnice, ali i znatno više neiznuđenih grešaka koje su je i koštale treće titule u karijeri. Ravnopravna igra trajala je do 4:4 u prvom setu, kada je Ivanovićeva izgubila 14 uzastopnih poena i dozvolila Hingisovoj da posle svega 15 minuta igre u drugom setu povede 4:0.
– Kada igrate protiv Ane najbitnije je da joj ne dozvolite da na početku napravi brejk. Gledala sam nekoliko njenih mečeva, kad god je silovito startovala njena igra je kasnije iz gema u gem bila sve bolja. Stiže sve lopte i ima izvanredne vinere – rekla je Hingisova posle meča.
Ana Ivanović je imala samo reči hvale za teniserku kojoj je ovo 43. trijumf u karijeri.
– U početku smo obe igrale dobre, ali je kod 4:4 meni opala koncentracija, pravila sam velike greške. Noge kao da su mi postale teške, slabo sam se kretala i loše servirala. Krajem drugog seta počela sam da igram bolje, ali tada je već bilo kasno. Martina je igrala fenomenalno – rekla je Ivanovićeva.
Za pobedu u Tokiju Hingisova je dobila 182.000 dolara, dok Ani pripada ček na 97.800 dolara. Ivanovićeva će od danas ponovo biti 14. teniserka sveta, dok će Hingisova na petom mestu najverovatnije smeniti Svetlanu Kuznjecovu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari