Nejmar ne prelazi u Real 1Foto: EPA-EFE RODRIGO JIMENEZ

Florentino Perez je imao ideju da posle prodaje Ronalda Juventusu već ovoga leta Nejmara promoviše u novog lidera Real Madrida.

Predsednik „kraljevskog kluba“ godinama već gaji simpatije prema bivšem asu Barselone; Kataloncima nikako ne može da oprosti što su svojevremeno uspeli da mu ga preotmu u poslednji čas, kada je iz Santosa, umesto ka Madridu, produžio za Barsu. Sa kapitalom većim od 100 miliona evra stečenim transferom Ronalda u redove „stare dame“, Perez je bio spreman da krene u „operaciju Nejmar“; čak su se pojavile informacije da je i Brazilac navodno saglasan sa time, međutim u prvom javnom obraćanju posle neuspeha na Mundijalu u Rusiji i ispadanja u četvrtfinalu od Belgije (1:2), fudbaler je potvrdio da naredne sezone sigurno ostaje u Pari Sen Žermenu i da ne želi da ugrozi poziciju predsednika kluba Al Kelaifija, koji je prošlog leta Barseloni „iskeširao“ 222 miliona evra kako bi ga doveo na „Park prinčeva“.

– Ostajem! Imam ugovor u Pari Sen Žermenu u koji sam došao zbog izazova, novih stvari i ostvarenja nekih novih ciljeva. U mojoj glavi se ništa povodom toga nije promenilo od prošlog leta ‘ razočarao je Nejmar sve navijače koji su gajili nadu da je veleobrt zaista moguć.

Mišljenja, pre svega o karakteru samog fudbalera, vrlo su različita; a pojedini njegovi saigrači iz kluba i reprezentacije ne mogu da ga smisle zbog izraženog ega. U svojoj prvoj sezoni u PSŽ Nejmar je imao otvorene sukobe sa pojedinim saigračima, Kavanijem pre svih, i kad god bi ušao u konflikt dobio bi zaštitu od strane predsednika Al Kelaifija.

– Mediji stalno nešto spekulišu i pričaju. Dosadili su. Predsednik Al Kelaifi odlično zna koliko sam privržen njemu, klubu i navijačima – nije propustio priliku Nejmar da se javno „dodvori“ prvom čoveku kluba.

Zbog Brazilca, Kilijan Mbape u PSŽ igra na poziciji koja mu nije omiljena (desni ofanzivni). Strelac četiri gola na Mundijalu u Rusiji, oduševio je igrom i ponašanjem u dresu Francuske na putu ka „Zlatnoj boginji“ i tamošnja javnost očekuje da već od takmičarske 2018/19 postane lider „svetaca“.

– Mbape je fenomen! Strašan igrač. Znamo to već neko vreme. Treniram sa njim na dnevnoj bazi i vrlo sam svestan koliko kvaliteta ima taj momak. Drago mi je što je osvojio Svetsko prvenstvo – poručio je Nejmar.

Biram da budem srećan

Nejmar ne zvuči kao predvodnik reprezentacije Brazila koja je potpuno razočarala u Rusiji: “ Sa tugovanjem je gotovo. Imamo razloge da budemo tužni, ali i razloge da budemo srećni u životu. Ja biram da budem srećan“, kao da je as PSŽ poručio da mu eliminacija od Belgije i nije nešto preterano teško pala.

Bufon kao uzor

Posle 17 godina u Juventusu, Đanluiđi Bufon je ovoga leta potpisao dvogodišnji ugovor sa PSŽ i to u svojoj 40. godini za četiri miliona evra po sezoni. “ Biće mi čast da delim svlačionicu sa golmanom kao što je Bufon. Zbog njegove karijere i karaktera. Ima dosta toga da nam ponudi“, svestan je Nejmar koji je značaj i uticaj Bufon imao na saigrače tokom karijere u Juventusu, Parmi i reprezentaciji Italije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari