Nejt Volters napustio Crvenu zvezdu 1foto: ABA liga

Nakon što je po šesti put u poslednjih sedam godina osvojila ABA ligu i time rezervisala mesto u Evroligi naredne sezone, Crvena zvezda je odlučila da uvaži zahtev Nejta Voltersa i pusti svog startnog plejmejkera da se vrati u Sjedinjene Američke Države.

Amerikanac je u sovm drugom mandatu na Malom Kalemegdanu ostavio daleko bolji utisak, pruživši neuporedivo konkretnije partije.

Bio je jedan od junaka finalnog serijala sa Partizanom,  a navijači će ga pamtiti i po trojci postignutoj u smiraj majstorice koja je možda bila i presudna u konačnom zbiru i trijumfu sa 3-2 u pobedama.

Volters je posle proslave titule u ABA ligi zatražio od uprave da zavri saradnju sa klubom zbog privatnih obaveza u Americi.

S obzirom na to da su, izvesno, postojala i određena kašnjenja u platama, nije postojala pravna prepreka.

Volters je ove sezone u ABA ligi prosečno beležio 8,4 poena uz 3,5 skokova i 2,4 asistencije. U Evroligi je bio još bolji i u proseku ubacivao 10,9 poena uz 3,6 asistencije i 2,6 skokova po meču.

Volters je drugi mandat završio sa osovjenim Kupom Radivoja Koraća i ABA ligom, a zbog pruženih partija, postoji mogućnost da unapredi kairjeru i potpiše za neki bogatiji evroligaški klub.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari