Nekada bili najbolji drugovi, danas na suprotnim stranama: Lautaro razočaran u Lukakua 1EPA-EFE/MATTEO BAZZI

U prvom mandatu Romela Lukakua u Interu predstavljali su sjajan napadački tandem. Prošle sezone nije sve funkcionisalo kao sat, međutim očekivalo se da Argentinac i Belgijanac nastave saradnju na Đuzepe Meaci.

Nada se Lautaro Martinez da će Lukaku održati reč, biti principijelan u pregovorima sa Interom, međutim, 30-godišnji napadač je tokom leta promenio kurs, ušavši u „flert“ sa najvećim fudbalskim neprijateljem Nerazura, Juventusom.

Pokušao je i sam Argentinac da stupi u kontakt sa Lukakuom, uveri se u razloge zbog kojih je došlo do zastoja u pregovorima sa Interom, međutim Belgijanac se poneo nekorektno, kao da je zaboravio na prijateljstvo građeno u Milanu godinama unazad.

– Razočaran sam. Zvao sam ga nekoliko puta, ali nije se javio. Zvali su ga i ostali saigrači, isto se poneo. Posle svih ovih godina koje smo proveli zajedno, baš sam razočaran – otkrio je Martinez razloge zbog kojih Lukakua više ne smatra prijateljem.

U međuvremenu, Argentinac je postao kapiten Intera, a vernost je pokazao i time što uopšte nije razmatrao prebogatu ponudu iz Saudijske Arabije.

– Nošenje trake za mene znači veću odgovornost u timu, kako na terenu, tako u svlačionici. Ali, ja sam to oduvek radio. Moj cilj je da pružim ruku svakom saigraču kojem je pomoć potrebna. Velika je ovo čast za mene, toliko sjajnih igrača je nosilo traku u Interu. Meni će ovo biti šesta sezona ovde, sada sam svega svestan, sve poznajem, razumem. Novim igračima sam rekao da ako su već u Interu, to znači da imaju nešto posebno, da su izabrani, da nisu ovde došli slučajno. I kada igraju, da moraju da daju sve od sebe, a ljubav navijača će se pobrinuti za ostalo.

Lautaro veoma ambiciozno dočekuje novu sezonu u kojoj se nada da Inter može napraviti iskorak na domaćoj i međunarodnoj sceni. Prošle takmičarske godine stigao je do finala Lige šampiona koje je izgubio od Mančester sitija.

– Sada mi je najveća želja da kao kapiten podignem šampionski trofej. Mi smo ekipa koja je navikla da pobeđuje. I gladni smo. Čak i na treningu želim da pobedim. Prošle sezone niko nije verovao da možemo da dođemo do finala Lige šampiona. Zato moramo da verujemo da je to ostvarivo i u narednoj sezoni. Zaslužili smo svačiji respekt.

Mogao je Martinez da ovoga leta povuče potez za koji su se opredelili brojni igrači i to neki u najboljim igračkim godinama. Ipak, zov novca nije bio dovoljan da napusti najkvalitetniji fudbal na svetu i otisne se u Saudijsku Arabiju.

– Tačno je da sam dobio ponudu, ali srećan sam u Interu, u gradu Milanu, nemam nijedan razlog za promenu. Isto misli i moja porodica. U redu, ekonomski motiv nije zanemarljiv, uđe ti u glavu, međutim, svako pravi svoj izbor. Meni je bila najveća želja da ostanem da se takmičim na najvišem nivou i smatram da će mi to pomoći i što se tiče reprezentacije – iskren je bio Lautaro u razgovoru za Gazeta delo Sport.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari