Nekadašnji šampion sveta oštro po Kilijanu Embapeu: Želeo je svu moć, a sada se ponaša kao dete 1Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Kilijan Embape argumentovano iskritikovan od strane nekadašnjeg planetarnog šampiona sa reprezentacijom Francuske.

Kilijan Embape je nesporno vrhunski fudbaler, ali na terenu deluje veoma prepotentno i nekako van kolektivnih tokova i timske hemije.

Kako vreme prolazi sve se više rađa sumnja u to da je u stanju da Pari Sen Žermenu omogući osvajanje Lige šampiona.

Takođe, na svakih šest meseci ponovo se započinje tema njegovog prelaska u Real Madrid što svakako stvara negativni odijum kod naivjača PSŽ-a.

Među njima je i Kristof Dugari, nekadašnji reprezentativac Francuske koji je u državnom dresu osvojio Svetsko prvenstvo 1998. i kontinentalni šampionat dve godine kasnije.

– Svim srcem se nadam da će otići. Embape stagnira. Postaje predvidljiv u duelima, nedostaje mu snage i karaktera. Prečesto je nevidljiv. Izgled mu je negativan, sve više maše rukama – stava je nekadašnji fudbaler Bordoa, Totenhema, Milana, Marseja i Barselone, u razgovoru za RMC.

Iako je strelac 22 gola na 21 utakmici od starta sezone, Embape ne ostavlja utisak timskog igrača, pravog vođe čije bi životne i sportske nazore sledili saigrači.

– Dok se ne dokaže suprotno, fudbal je timski sport. Nije Kilijan doveden iz Monaka zbog statistike, već da bi ovom klubu doneo Ligu šampiona. U tome još nije uspeo.

Dok su mu saigrači bili Nejmar i Leo Mesi, reprezentativac Francuske odavao je utisak igrača koji jedva čeka da Brazilac i Argentinac napuste glavnu parisku pozornicu.

– Želeo je svu moć. Sada kad je ima, ponašao se kao dete. Ako želi da napadne sa timom, trener mu kaže da se brani. Ako želi da igra na levoj strani, stručni štab ga pomeri na poziciju centralnog napadača. Ne primećujem nikakvu simbiozu sa ekipom. To mogu da dovedem u vezu sa prethodnim letom, kada ga je PSŽ izbacio iz ekipe.

Dugari je jedan od onih fudbalskih pregalaca željnih da Embape odluči da li će i u godinama koje dolaze predvoditi PSŽ ili će, napokon, preći u Real Madrid.

– Svakih šest meseci pitanje je da li će Kilijan ostati ili će otići. To me ljuti i umara. Želim da Embape odabere klupski projekat umesto ličnog. Umoran sam od glasina o njegovoj budućnosti, umoran sam od toga. Nije me više briga.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari