Posle novih golova Luke Jovića, trener Milana poručuje: Mora da radi sa većim žarom i više da veruje u svoje sposobnosti 1Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Srpski napadač sa dva gola Kaljariju potvrdio da se polako vraća u golgetersku formu.

Milan je u ogromnim kadrovskim problemima. Gotovo da nema linije tima u kojoj van stroja nije barem jedan od vodećih igrača.

Najviše je osakaćena poslednja linija što je navelo Stefana Piolija da na sinoćnjem meču Kupa Italije protiv Kaljarija izvede krajnje kombinovanu postavu u kojoj je Srbin Jan Karlo Simić zauzeo mesto desnog štopera, dok je najistureniji bio Luka Jović.

Rosoneri su rutinirali ekipu sa Sardinije (4:1), koja je shodno prioritetima u borbi za opstanak u Seriji A, takođe nastupila u sastavu koji nije bio najkvalitetniji.

Iskusni stručnjak mogao je da bude zadovoljan prikazanim entuzijazmom „drugopozivaca“ među kojima su Simić i Alehandro Himenez sa 18 godina i samo godinu dana stariji Čaka Traore (strelac trećeg gola) impresionirali sigurnošću i ispoljenim samopouzdanjem.

Ipak, u gro planu je bio Luka Jović koji je bio strelac prva dva gola na utakmici.

Percipirajući njegov golgeterski učinak od početka decembra, sa pet datih pogodaka Srbin je u tom intervalu najproduktivniji napadač u Seriji A.

Jović je pre meča sa Kaljarijem, pogađao u domaćem prvenstvu protiv Frozinonea, Atalante i Salernitane.

Dvadesetsedmogodišnji fudbaler veoma se dobro kretao protiv Kaljarija; često je tražio pas u dubinu i vešto pronalazio prostor između protivničkih štopera.

U nastavku nije bio toliko aktivan, ali je svakako zaslužio da mu učinak prokomentariše i sam šef struke Milana.

– I dalje verujem da je Luka izuzetno kvalitetan igrač, samo mora više da veruje u sebe, da radi sa većim žarom, jer ima ono što je potrebno da bi bio veliki fudbaler. Imao je teško leto, došao je bez utakmica, ali je ušao u formu i fizički i mentalno. Dobro se snalazi u kaznenom prostoru, ume i da igra u paru sa još jednim napadačem, tako da je sve na njemu, sve zavisi od njegovih ambicija – ponovio je Pioli ono što se najčešće i pominje u javnosti da radni elan srpskog centarfora neretko nije u skladu sa njegovim golgeterskim talentom.

Sjajni stručnjak je ujedno obećao da Simić, Himenez, Traore više neće imati status „drugopozivaca“ koji gase vatru samo kada na klupi ne postoje iskusnije opcije.

– Napravio sam takav izbor jer je odgovarao trenutnoj situaciji. Nisam mogao da računam na Loftus-Šika i Bartezagija jer su prehlađeni, Leao je tek izašao iz povrede, Kjer i Pulišić su igrali mnogo u poslednje vreme, tako da je trebalo sve to uzeti u obzir. Ovi mladi igrači su pokazali da mogu da imaju svoju reč tako da neće više biti samo opcija za vanredne situacije, već će biti alternative kada god je to potrebno. To je uspeh kluba, pokazatelj da Milanova akademija radi kako treba.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari