Neko mora i da ode 1Foto: STARSPORT

Kao što je i najavljeno KK Crvena zvezda je dovela u svoje redove Kevina Pantera i Vladimira Štimca. Američki bek i bivši srpski reprezentativac su stigli u samom finišu prelaznog roka za Evroligu da bi bili registrovani za najkvalitetnije klupsko takmičenje.

Štimac je došao posle isteka ugovora sa Fenerbahčeom, dok je Panter raskinuo saradnju sa Olimpijakosem.

Iskusnom centru će ovo biti treći boravak u Crvenoj zvezdi. Prvo je igrao od 2008. do 2010. u trenerskom mandatu Svetislava Pešića, a potom se vratio kod Dejana Radonjića u sezoni 2015/16.

Od drugog odlaska iz Zvezde je pružao najbolje partije u karijeri igrajući za Bešiktaš, Anadolu Efes i Turk Telekom. Letos je potpisao ugovor na četiri meseca sa Fenerbahčeom koji je istekao pre dva dana.

Kevin Panter, koji je već upisan u registru igrača Košarkaškog saveza Srbije, je Amerikanac rođen u NJujorku pre 26 godina. Igra na poziciji kombo-beka, a evropsku karijeru je počeo u grčkom Lavriju, potom igrao za belgijski Antverpen, poljsku Rozu Radom, da bi u februaru 2018. stigao kod Dragana Šakote u AEK iz Atine sa kojim su osvojili FIBA Ligu šampiona.

Isti trofej uzeo je i prošle sezone sa Virtusom iz Bolonje, pod vođstvom Aleksandra Saše Đorđevića, kada je na Fajnal-foru u Antverpenu bio proglašen za MVP-a. Letos je kao veliko pojačanje i želja Dejvid Blata došao u Olimpijakos gde je od početka ove sezone imao dobra i loša izdanja.

Odlaskom Blata i dolaskom Kemzure na klupu Olija mu se status promenio i igrao je manje u poslednje vreme. U Evroligi je prosečno beležio 6,8 poena po utakmici, imao 1,9 skokova i 0,8 asistencija po meču. Za dva poena je prosečno šutirao 39,2 odsto, za tri poena 17,9 odsto, a sa linije penala 70 odsto.

Dolazak Pantera i Štimca sigurno otvara vrata nekim od sadašnjih prvotimaca.

Protiv Primorske za sastav nisu konkurisali Mohamed Faje, DŽejms Gist i Derik Braun, i nagađa se da će makar dvojica od njih vrlo brzo napustiti klub.

Naravno, klub i igrač treba da se dogovore oko sporazumnog raskida ugovora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari