Američki Senat doneo bitnu odluku koja se tiče Novaka Đokovića, čeka se potpis Bajdena 1EPA-EFE/JUSTIN LANE

Srpski teniser konačno zna na čemu je kada je u pitanju njegova borba za titulu na grend slemu u Njujorku.

Od početka 2020. godine i pandemijskog širenja korona virusa na tlo Sjedinjenih Američkih Država mogli su da uđu samo stranci vakcinisani protiv kovida 19.

Zbog pomenute odluke tadašnjeg predsednika Donalda Trampa i izabrane zdravstvene politike SAD za Novaka Đokovića nije bilo mesta na tamošnjim mastersima.

Kao ni na Otvorenom prvenstvu SAD, jer je najveći teniser sveta svih vremena izabrao da se ne cepi protiv virusa, koji je odneo milione ljudskih života širom sveta.

To ga je koštalo učešća i na nedavnom turniru seroije 1.000 u Indijan Velsu i aktuelnom takmičenju iste kategorije u Majamiju, ali su mu zato otvorena vrata dolazećeg US opena.

Zbog toga što je američki Senat izglasao ukidanje nacionalne Deklaracije o vanrednom stanju izazvanom pandemijom koronavirusa. Gornji dom je to učinio sa 68 glasova za i 23 protiv, a Predstavnički dom sa glasačkim odnosom 229/192.

Još samo da prvi čovek države, Džozef Džo Bajden, svojim potpisom pusti u „promet“ pomenutu odluku, pa da Đoković u lični takmičarski kalendar stavi i grend slem u periodu od 28. avgusta do 10. septembra.

Tridesetpetogodišnji Beograđanin je tri puta do sada podizao šampionski trofej u Njujorku i to 2011, 2015. i 2018. godine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari