Nemačka bez selektora 1epa09372210 Coach Henrik Roedl of Germany shouts during the Men's Basketball preliminary round Group B match between Nigeria and Germany at the Tokyo 2020 Olympic Games at the Saitama Super Arena in Saitama, Japan, 28 July 2021. EPA-EFE/WU HONG

Košarkaški savez Nemačke i Henrik Redl razišli su se posle nepune četiri godine.
„Panceri“ su tako ostali bez selektora koji je reprezentaciju preuzeo posle Evropskog prvenstva 2017.

Redl će selektorsko mesto napustiti 31. avgusta do kada mu traje ugovor sa Savezom.

– Hvala Henriku na dobrom i intenzivnom radu. Pažljivo je brinuo o timu i uspešno razvijao igrače. Sada smo odlučili za nove, sveže impulse na ovoj poziciji, uprkos olimpijskim uspesima i plamsanu na EuroBasket 2022. Henriku želimo svu sreću i sigurno ćemo ga uskoro ponovo videti na drugom odgovornom mestu – izjavio je Armin Andres, potpredsednik DBB.

Korektan rastanak potvrdio je i Redl, nekadašnji reprezentativac Nemačke i proslavljeni košarkaš.

– Osećao sam da je vreme za rastanak i posle uspešnih rezultata. Zahvalan sam svima koji su učestvovali u ispunjenju živoptnog sna – učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju. Ponosan sam što sam bio deo mnogih uspeha u reprezentaciji. Bila mi je čast da raditi sa mnogo različitih ekipa i igrača. Želim im uspeh – rekao je Rodl.

Redl je uspešno  vodio tim u kvalifikacijama za Svetski kup u Kini 2019. Ovog leta je takođe uspešno predvodio reprezentaciju na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Splitu odakle su Nemci otišli u Tokio gde su prvi put posle 29 godina stigli do četvrtfinala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari