Nemačka lako do četvrtfinala 1Foto: FoNet/AP

Reprezentacija Nemačke očekivano se plasirala u četvrtfinale šampionata Evrope u Francuskoj, pošto je večeras u Bordou pobedila selekciju Slovačke sa ubedljivih 3:0 (2:0), a naredni rival će joj biti uspešniji iz duela između Španije i Italije.

Aktuelni svetski prvaci nisu imali mogo problema da se probiju među osam najboljih i do pobede su stigli rutinskom igrom, ne ostavljajući Slovacima ni najmanju šansu da izbegnu poraz.

Fudbalerima Nemačke bilo je potrebno samo osam minuta da probiju bunker protivnika. To je uradio Džerom Boateng sjajnim volejom sa ivice šesnaesterca. Posle toga je bilo jasno da će „panceri“ imati lak posao, jer je Slovačka morala da se otvori.

Četiri minuta posle gola, Nemačka je mogla da udvostruči prednost, kada je zbog faula Martina Škrtela nad Marijom Gomezom dosuđen penal. Najstrožu kaznu je izveo Mesut Ozil, ali je Matuš Kozačik krenuo na pravu stranu i odbranio.

Minut pre odlaska na odmor Gomez je u šesnaestercu bio najspretniji i postigao je drugi pogodak za svoj tim, čime je utakmca praktično bila rešena, jer je bilo očigledno da Slovaci nemaju kvalitet neophodan da bi pokušali da naprave preokret.

U drugom poluvemenu Nemci su nastavili da pritiskaju protivnika sve dok Julijan Draksler u 63. minutu sa tri-četiri metra nije zakucao loptu u mrežu za 3:0, a onda su se zadovoljili učinjenim i olakšali Slovacima muke.

Nemačka: Nojer , Himik, Boateng (Hevedes, 72), Humels, Hektor, Kedira (Švajnštajger, 76), Kros, Miler, Ozil, Draksler (Podolski, 72), Gomez.

Slovačka: Kozačik, Pekarik, Škrtel, Đurica, Đember (Salata, 84), Hrošovski, Škrinjar, Hamšik, Kucka, Vajs (Greguš, 46), Đuriš (Šestak, 64).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari