Nemački fudbalski savez zabranio komentare na Fejsbuku zbog rasizma 1Foto: Kristina Bondžulić/Danas

Nemački fudbalski savez zabranio je komentare na Fejsbuk nalogu svojih mlađih selekcija nakon niza rasističkih i diskriminušićih komentara na račun svojih igrača.

Savez je objavio sliku četvorice igrača iz reprezentacije Nemačke U17, svi tampnoputi, kako slave pobedu protiv Sjedinjenih Američkih Država na Svetskom prvenstvu za igrače do 17 godina u Indoneziji.

Slika je izazvala veliki broj rasističkih komentara korisnika Fejsbuka upućenih igračima – Čarlsu Hermanu, Almugeri Kabaru, Parisu Bruneru i Fejsalu Haršauiju.

„Ponosni smo na raznolikost među našim mladim igračima. Posvećenost različitosti je čvrsto ukorenjena u statutima federacije, kao i vrednosti tolerancije i poštovanja. Ako ne delite ove vrednosti prestanite da nas pratite. Diskriminušićim i rasističkim komentarima ovde nije mesto u biće obrisani. Preduzećemo pravne mere protiv uvredljivog sadržaja“, saopštila je federacija.

Reprezentacija Nemačke do 17 godina pobedila je u svim dosadašnjim mečevima na Svetskom prvenstvu, a u četvrtfinalu će igrati protiv Španije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari