Nemanja Radonjić potpisao za Torino 1Foto Fabio Ferrari - LaPresse

Juče je najavljeno, a danas ozvaničeno: Nemanja Radonjić karijeru će nastaviti u Torinu. Reprezentativac Srbije prvih šest meseci igraće na pozajmici posle koje će „bikovi“ biti u obavezi da otkupe njegov ugovor za dva miliona evra.

Radonjić će dobiti priliku da rehabilituje karijeru i tempira formu za Svetsko prvenstvo u Kataru. Torino deluje kao odlična sredina; trener Ivan Jurić jedan je od najboljih na Apeninima i nemerljivo je pomogao Saši Lukićšu prošle sezone da se pozicionira kao jedan od lidera u ekipi.

Imao je Jurić ideju i da Vanju Milinkovića Savića promoviše u startnog golmana, međutim potencijalni reprezentativac Srbije na kraju nije iskoristio šansu.

Prethodno je radeći u Veroni na sjajan način sarađivao sa Darkom Latovićem i Ivanom Ilićem, na čijem je dolasku insistirao.

Radonjićeva karijera je u strmoglavom padu, faktički od prelaska iz Crvene zvezde u Marselj. Male iskorake imao je na pozajmici u Herti, ali se u benfiki potpuno izgubio, gotovo ne dobijajući šansu da se pokaže.

Na kraju, rastanak sa Marseljom trebalo bi da bude delotvoran za obe strane.

Radonjić je izabrao da u Torinu nosi dres sa brojem 49 na leđima, koji je dužio samo još na Topčiderskom brdu, dok je u Crvenoj zvezdi bio najbolja igračka verzija sebe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari