Nemoćan i Džerard: Sergejev gol i Mitrovićeva peta - Al Hilal nastavlja ka svetskom rekordu (VIDEO) 1Foto: EPA-EFE/STR

Saudijski fudbalski klub Al Hilal iz Rijada, u kojem su među glavnim uzdanicama od prošlog leta Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković Savić, ne zna za poraz ni u jednom od tri takmičenja ove sezone to jest na 32 meča.

U domaćem šampionatu je u vođstvu sa sedam bodova više od gradskog rivala Al Nasra, svog prvog pratioca.

Pobedio je i u 21. kolu. Kao gost je s 2:0 savladao Al Itifak, čiji je trener nekadašnji as Liverpula i engleske reprezentacije Stiven Džerad.

Milinković Savić je u 39. minutu glavom zakucao loptu u mrežu.

Prednost je na izdisaju prvog poluvremena udvostručio Al Davsari, koga je Mitrović efektno proigrao petom, dajući mu zamajac za prodor iskosa s leve strane do samog gola.

Al Hilal u ligi ima 19 uspeha i dva remija, a računajući i Ligu šampiona Azije i saudijski kup u seriji je od 24 pobede.

Svetski rekord drži velški Nju Sejnts, poznat i po skraćenici TNS, koji je 2016. ostvario 27 pobeda uzastopce.

Nedavno je mislio da je izjednačio sopstveno dostignuće i da će imati priliku da u sledećoj utakmici nadmaši sebe, ali mu Ginisova knjiga to nije uvažila, jer mu je meč koji je rešio u svoju korist na penale vodila kao remi, a ne kao uspeh.

Sledi Ajaks s 26 uzastopnih pobeda 1971-72 i s 25 iz 1994-95.

Al Hilal je poravnat s brazilskom Kuritibom iz 2011, a pretekao je Bajern s 23 pobede 2020.

U svetskom fudbalu trenutno najdužu nisku bez poraza u svim takmičenjima ima Bajer iz Leverkuzena (33 utakmice), koji u nemačkoj Bundesligi grabi ka svojoj prvoj tituli ikada.

Tik iza njega je Al Hilal kojem predstoje dve utakmice s Al Itihadom iz Džede, važećim saudijskim šampionom, koji zaostaje za vrhom.

Srešće se dvaput u četiri dana, prvo 1. marta u prvenstvu, a onda 5. marta u prvoj utakmici četvrtfinala kontinentalne Lige šampiona.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari