Nenad Lalatović ostaje na Čairu 1Nenad Lalatović i Ivica Tončev Foto: FK Radnički Niš

Kako se navodi u saopštenju kluba s Čaira, pregovori Lalatovića i prvog čoveka Radničkog Ivice Tončeva trajali su nedeljama unazad i nisu ih omeli ni novogodišnji praznici.

Zajednički dogovor Ivice Tončeva i Nenada Lalatovića je da se saradnja nastavi, a želja da se ostvari istorijski uspeh Radničkog očigledno je prevagnula u odnosu na ostale ponude, dodaje se u saopštenju.

„Ugovor sam produžio, pre svega, zbog velike želje da nastavim s Tončevim i Radničkim ono što sam započeo u jesenjem delu prvenstva. U prvom delu sezone započeli smo ispisivanje nove istorije Radničkog i planiramo da nastavimo s tim i u budućnosti“, izjavio je Lalatović.

„Moja velika želja, kao i želja prvog čoveka Radničkog je da ove godine pokušamo da osvojimo trofej, mada je konkurencija jaka pored klubova kao što su Zvezda, Napredak, Vojvodina i Partizan“, dodao je on.

Lalatović je naveo da je imao ponude iz inostranstva.

„Ali, prevagnula je moja želja da zajedno s Radničkim i Tončevim završimo započeti posao. Uostalom, smatram i da ne treba po svaku cenu ići u inostranstvo“, rekao je Lalatović.

On je istakao da je velika čast i zadovoljstvo ostati u Nišu i doneti „još puno srećnih trenutaka navijačima“.

„Oni svakako zaslužuju sve najbolje od nas. Opet bih im zahvalio na trofeju koji su mi uručili u Kruševcu, jer to pokazuje da oni veruju u nas. Takodje, trudiću se i da u budućnosti rezultatima Radničkog opravdamo njihovo poverenje“, zaključio je Lalatović.

Nenad Lalatović će prozivku pred početak priprema za prolećni deo sezone izvršiti 9. januara.

Radnički je na drugom mestu na tabeli Super lige Srbije sa 50 osvojenih bodova.