Nenadića klub sprečio da zaigra protiv Francuske 1Zagreb, 180118. Arena Zagreb. Utakmica 1. kola drugog kruga rukometnog EHF Europskog prvenstva 2018, Srbija - Noverska. Na fotografiji: Petar Nenadic. Foto: Damir Krajac / STARSPORT

Delovalo je iznenađujuće i obećavajuće, ali se na kraju završilo razočaravajuće. Petar Nenadić, uprkos velikoj želji, neće večeras nastupiti za reprezentaciju Srbije protiv Francuske u odlučujućem meču za prolaz u drugu fazu Evropskog prvenstva (20.30).

Nenadić se nedavno, nakon oporavka od povrede butnog mišića, priključio saigračima u Vespremu. U međuvremenu ga je kontaktirao selektor Srbije, Toni Đerona, i najbolji srpski rukometaš je pristao da večeras pomogne saigračima protiv Francuske.

Iako je delovalo da je dogovor postignut, pogotovo nakon što je jutros sličnu vest objavio i EHF, par sati kasnije se saznalo da je Vesprem onemogućio Nenadića da se priključi reprezentaciji Srbije.

Nenadić je bio u planovima selektora Tonija Đerone, ali je tokom decembra doživeo povredu butnog mišića posle koje su procene bile da će odsustvovati šest nedelja. Iako je oporavak protekao brže od očekivanog i bek je već nedelju dana u trenažnom procesu, nažalost najbolji igrač Srbije propustio je Evropsko prvenstvo koje se održava u Mađarskoj.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari