Neočekivan poraz Partizana, Split bolji u "Štark areni" 1Foto: STARSPORT

Košarkaši Partizana doživeli su neočekivani poraz od Splita rezultatom 74:67 (17:19, 27:11, 15:15, 15:22). u 19. kolu ABA lige.

Splićani su bili daleko bolji rival u utakmici odigranoj u „Štark areni“, ali su se i pored toga crno-beli u potpunosti primakli rivalu u poslednjem minutu, no i nisu imali snage za potpuni preokret.

Partizan je sada na skoru 13-6 i izabranici Željka Obradovića će se do kraja regularnog dela sezone boriti za drugo mesto na tabeli sa Cedevita Olimpijom i timom Budućnosti iz Podgorice.

Prva četvrtina je bila poprilično izjednačena, a na kraju iste domaća ekipa je imala je dva poena prednosti (19:17).

Ipak, drugu deonicu su u potpunosti obeležili gosti.

Pogađali su redom Perković, Saliven i Šorter i po prvi put su imali dvocifrenu prednost – 41:30, a nakon trojke Kučića i ogromnih „plus 14“ – 44:30.

U trećoj četvrtini gosti su zaigrali sa mnogo više samopouzdanja i relativno brzo su došli do 20 poena prednosti – 55:35.

Uspela je ekipa Željka Obradovića da spusti razliku u poslednjoj deonici, čak i da dođe do jednocifrenog minusa – 61:52, ali je potom Džejms Naneli vezao nekoliko očajnih napada domaćina i poslednja šansa je propala da je do preokreta moguće doći, iako su izabranici Željka Obradovića i u poslednjem minutu utakmice, a nakon trojke Danila Anđuđića, došli do jednocifrenog minusa – 72:65, ali vremena za preokret nije bilo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari