Nepoznate osobe drogirale kanadsku plivačicu 1Foto: Kanadski olimpijski komitet

Kanadska plivačica Mari-Sofi Arvi otkrila je da ju je neko drogirao poslednje večeri na Svetskom prvenstvu koje je od 18. juna do 3. jula održano u Budimpešti.

Plivačica koja je na ovom šampionatu osvojila bronzanu medalju u disciplini 4×200 slobodnim stilom objasnila je da ne zna kako je nepoznata supstanca dospela u njeno telo.

„Dugo sam se dvoumila da li da objavim ovo, ali previše sam u prošlosti ćutala. Neko me je drogirao poslednjeg dana Svetskog prvenstva, na zabavi tokom koje smo proslavljali učešće na tom takmičenju“, napisala je Kanađanka, a zatim dodala:

„Ne znam kako je supstanca došla u moje telo, ali sećam se da sam se probudila naredno jutro potpuno izgubljena. Pored mene su bili doktor i tim menadžer naše reprezentacije. Sećam se slavlja i posle toga ništa. Imam rupu u sećanju od četiri do šest sati. Jedino što mogu da kažem jeste da nikada nisam bila ovako osramoćena“, izjavila je Harvi, a prenosi CNN.

Kanađanka je objavila da ne zna šta joj se dešavalo te noći.

„Na kraju sam otišla u bolnicu, pregledali su me psiholozi i lekari i utvrdili da imam povređena rebra, brojne masnice po nogama i slabiji potres mozga“, izjavila je plivačica.

CNN prenosi da još uvek nije poznato da li je slučaj prijavljen mađarskoj policiji.

Međunarodna plivačka federacija (FINA) je najavila pokretanje nezavisne istrage.

„FINA je svesna uznemirujućih medijskih izveštaja o Arvi. Duboko smo zabrinuto za nju. U kontaktu smo sa Plivačkom federacijom Kanade i lokalnim Organizacionim odborom. Prosto je neverovatno da se ovakve stvari dešavaju. Svi koji su učestvovali u ovom biće žestoko kažnjeni“, saopšteno je iz FINA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari