Nesiguran povratak na teren 1Foto: Fonet

Jelena Jankovića izgubila je na početku turnira u Pekingu od Kristine Mladenović 6:3, 5:7, 7:6 (7-4) posle više od dva i po sata igre.

Poslednji poraz došao je nakon solidnih nastupa u Gvangžuu, gde je igrala finale, i Vuhanu, gde je pobedila Muguruzu ali nije uspela da prođe Barboru Stricovu. Srpska teniserka, koja je propustila dosta turnira ove godine zbog povrede ramena, rekla je pre takmičenja u Pekingu da je zbog brojnih zdravstvenih problema koje je imala tokom sezone izgubila samopouzdanje na terenu.

– Nije mi bilo lako da se vratim i osećam dobro na terenu jer sam izgubila dosta snage i mišića. I dalje sam daleko od svoje najbolje forme ali u ovom trenutku sam srećna što se opet takmičim. Dosta turnira sam propustila, a one koje sam igrala, rano sam ispadala jer sam samo želela da nastupam čak iako nisam bila spremna. Nisam želela da propustim Frenč open i otišla sam tamo sa 20 posto snage bez velikih očekivanje – rekla je Jankovićeva u razgovoru za blog Yellow Ball Corner.

U meču sa Kristinom Mladenović viđeno je dosta preokreta, čak 15 brejkova, a u trećem setu srpska teniserka je uspela da anulirala zaostatak od 2:5, ali i da propusti dve brejk lopte za vođstvo od 6:5. Govoreći o problemima koji su je pratili ove sezone za teniski blog, srpska igračica osvrnula se i na psihološku blokadu, rekavši da je posle povreda postala suviše oprezna i uplašena na terenu i da nije uspevala da igra slobodno.

– Kada se takmičite svake nedelje imate priliku da pobeđujete. Ali kada to ne činiti neko vreme…. Bilo mi je teško da prihvatim da više ne mogu da radim stvari koje su mi lako išle i da će trebati dosta vremena da se vratim na nivo na kojem sam bila. Dešava mi se na terenu da mislim “kako je moguće da ne mogu da udarim loptu”. Nisam fizički spremna, a nisam ni trenirala….. Ali još uvek volim da se takmičim. Uživam da budem pred publikom, dobijam mečeve, tražim savršeni udarac. Taj savršeni udarac nikad neće doći ali kada ste na terenu uvek pokušavate da budete bolji – kazala je Jelena.

Jankovićeva je dodala da iako je njena osnovni cilj da pokuša da unapredi igru, ono što je čini srećnom je zdravlje.

– Čak i kada izgubim, ako sam zdrava, onda sam srećna. Depresivni ste kada trpite bolove, ili kada ne možete da podignete ruku i uradite svakodnevne stvari, operete kosu recimo – objasnila je Jelena Janković.

 Tipsarević i Troicki ponovo sutra na terenu

Janko Tipsarević i Viktor Troicki, koji su zaustavljeni u polufinalnim duelima u Šenženu odnosno Čengduu, ponovo će igrati u utorak. Troicke se u Pekingu sastaje sa Fabijom Fonjinijem koga nije upseo da pobedi od 2011. godine. U dosadašnjih pet susreta, Italijan je bio bolji tri puta, poslednji put u Barseloni ove godine. Na drugoj strani, Janko Tipsarević, koji je u Šenženu predao polufinalni meč Rišaru Gaskeu, trebalo bi u Tokiju da igra protiv domaćeg tenisera Tara Daniela (89. na ATP listi). Tridesetdvogodišnji srpski teniser ima „zaštićeni reking“ (35. pozicija), koji važi do kraja ove sezone, zbog čega mu je važno da sakupi što više bodova za 2017. godinu kako ne bi morao da igra kvalifikacije na gren slem i Masters turnirima. Prošlonedeljni rezultati doneće mu 90 bodova na ATP listi danas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari