"Nije istina da CSKA nije hteo da ih pusti u novembru": Dragan Tarlać se nada Milutinovu i Davidovcu u februarskom prozoru kvalifikacija 1foto: Starsport.rs ©

Direktor košarkaške reprezentacije Srbije objašnjava status dvojca iz moskovskog kluba.

Da li će Nikola Milutinov i Dejan Davidovac moći da pomognu u zadnja dva kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2023 jedna je od važnijih dilema u pripremama za duele sa Grčkom (24. februar), u Atini, i Velikom Britanijom u Beogradu (27. februar).

“Što se njihovog slučaja tiče, ostali smo dužni za potpuniju informaciju o tome šta se sve dešavalo tada u novembarskom kvalifikacionom prozoru. Jedna od konstatacija novinara u novembru bila je da „CSKA nije spreman da izađe u susret“, što nije istina. Naprotiv. Postoje dokazi, mejlovi i dopisi o namerama koji su upućeni čak i Evroligi.

CSKA je utakmice koje nije mogao da pomeri u Moskvi zbog nedostatka termina u halama, hteo da prebaci i odigra u Dubaiju. Eto kolika je njihova želja bila da nam izađu u susret i omoguće Nikoli i Dejanu da igraju za reprezentaciju“, objašnjava Dragan Tarlać.

Njihova pomoć u preostalim bitkama za Mundobasket bila bi od krucijalne važnosti, imajući u vidu opravdane izostanke NBA igrača i Orlova iz redova učesnika klupske Evrolige (verovatno, ne računajući pojedince iz Crvene zvezde i Partizana).

“Od tada, do danas se priprema teren za njihovo učešće u februarskom kvalifikacionom prozoru. To je i bio jedan od razloga mog odlaska u Moskvu, ne samo da pričam sa igračima, već i sa čelnicima kluba. Zaista smo sada na dobrom putu da dođemo do pozitivnog rezultata što se tiče njihovog angažovanja u februaru.

Naravno, možda se sa ove distance olako gleda na to da oni igraju samo jedno takmičenje, ali to je liga sa zgusnutim kalendarom takmičenjima, uz velike udaljenosti koje treba da pređu kada idu na gostovanja. Uz to dodatne prepreke su zatvoreni aerodromi u zonama trenutnih dejstava, što njihova putovanja maksimalno komplikuju. Ništa manje komplikovano, nego kada idu na evropske mečeve“, navodi direktor našeg nacionalnog tima u intervjuu za Mozzart sport.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari