"Očekujem da sa Zvezdom i Partizanom nađemo najbolje rešenje": Svetislav Pešić u susret februarskim duelima za Mundobasket 1 photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Selektor košarkaške reprezentacija Srbije nada se ponovnoj dobroj saradnji sa večitim rivalima.

Vreme brzo prolazi, pa će očas posla doći preostali dueli kvalifikacija za ovogodišnje Svetsko prvenstvo, odnosno gostovanje Srbije selekciji Grčke (24. februar) i domaćinski susret sa Velikom Britanijom (27. februar).

“Ono što svakom treneru nedostaje – vreme za rad i pripremu. Po meni najveći uspeh u svemu ovom jeste što smo kroz kontakte i sastanke sa predstavnicima klubova uspeli da im ukažemo, da razumeju koje su potrebe reprezentacije, da Srbija treba da bude reprezentacija svih. Znamo kakve dve utakmice imamo u februaru, protiv koga igramo, ne i sa kojim snagama ćemo ići.

Svi već vide da ćemo da dobijemo Veliku Britaniju ili Grčku i da sigurno idemo na Svetski kup. Naravno da verujem u to, ali u ovom trenutku je teško bilo šta garantovati“, rekao je Svetislav Pešić u velikom i sadržajnom intervjuu za Mozzart sport.

Posao selektora i ljudi iz Košarkaškog saveza Srbije je da obezbede dolazak što je moguće više Orlova iz redova učenika klupske Evrolige. Mada su im ruke vezane u ogromnom broju slučajeva.

“Ne možemo da računamo na igrače iz Evrolige, odnosno na naše igrače iz Barselone, Fenerbahčea, Efesa, Bajerna, Baskonije… Svi oni igraju za svoje klubove u četvrtak i petak. Što se tiče igrača naših klubova, pre svega Crvene zvezde i Partizana, očekujem da ćemo sa njima, kao i u novembru, naći najbolje rešenje i za reprezentaciju i za njihove utakmice u četvrtak i petak“, nada se iskusni stručnjak novoj žrtvi večitih rivala, jer su se pre dva meseca odrekli pojedinih prvotimaca u mečevima elitnog takmičenja.

Koliko je bitan plasman na Mundobasket potvrđuju i sledeće reči osvajača titule planetarnog prvaka sa timom Srbije i Crne Gore 2002. godine.

“Da, maksimalno se spremamo za obe utakmice. Napravićemo dobre pripreme, zato smo tražili da se poslednja utakmica Kupa Radivoja Koraća u Nišu ne igra u nedelju kao prošle godine. Tada su igrači dolazili u trening kamp tek u utorak ili čak u sredu. Ovako, finale će se igrati u subotu, pa će imati nedelju za odmor i od ponedeljka su sa reprezentacijom“, otkriva Pešić.

Pre zadnjeg kvalifikacionog prozora, Srbija ima 13 bodova i drži drugo mesto na tabeli grupe I, ispred nje je samo Letonija (15), a iza su Grčka (13), Turska (11), Belgija (11) i Velika Britanija (9). Na SP idu tri ekipe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari