"Nije lako kada moraš skloniti nekoga iz tima": Željko Obradović još nije izabrao strance za Kup Radivoja Koraća 1Photo: Starsport

Trener košarkaša Partizana ima komplikovan izbor uoči završnih borbi za prvi domaći trofej u aktuelnoj sezoni.

Partizan igra sa šestoricom stranaca, ali Zek Ledej, Jam Madar, Joanis Papapetru, Džejms Naneli, Dante Egzum ili Matijas Lesor neće moći da budu deo ekipe na finalnom turniru Kupa Radivoja Koraća u Nišu (15 – 18. februar), Pravila dozvoljavaju samo četvoricu „uvoznih“ košarkaša, a da kapitenu Kevinu Panteru nije izdat srpski pasoš muka Željka Obradovića bila bi još veća.

„Moramo da sačekamo ponedeljak, da uzmemo sve faktore u obzir. Nije laka odluka kada nekog moraš da skloniš iz tima. Na sreću imamo dva takmičenja koja su nam jako važna. Biće vremena za sve, ko god da bude van tima“, izjavio je trofejni stručnjak posle večerašnje rutinske pobede nad Borcem u ABA ligi (114:84).

Kadrovsku situaciju mogao bi zakomplikuje i skoriji kraj kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, jer se selektor Svetislav Pešić nada da bi crno-beli mogu da mu ustupe pojedince, kao u prošlom „prozoru“.

“Mi smo uvek sa ljudima iz Saveza, pogotovo selektorom Pešićem, imali izuzetnu saradnju. Nema razloga da tako ne bude i sada. Pričaćemo i videćemo šta je to šta smo mi u mogućnosti da pomognemo i šta oni traže od nas. Donećemo odluke na vreme“, kaže trener tima koji je zaređao sa pobedama u Evroligi, pa je u konkurenciji za mesto u Top osam.

Što se tiče visokog trijumfa nad ekipom iz Čačka svetski priznat strateg Partizana nije previše dužio u komentarisanju dešavanja u dvorani „Aleksandar Nikolić“.

Dobra priprema utakmice, napadački dobro i odbrambeno. Motivacija dobra. Borac ima strukturu napada koja je zanimljiva, zbog igre u reketu i Gagića koji je sposoban da čita igru i podeli dobra dodavanja. Tu smo imali najviše problema. Izuzev toga, dobro smo parirali odbranom. Svojim prijateljima iz Čačka i kluba u kojem sam ponikao želim sve najbolje u nastavku sezone“, poručio je Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari