Borac očekivano lak plen za Partizan, crno-beli produžili trijumfalnu seriju 1photo: Starsport

Panter i ekipa su na evroligašku pobedu nad Bajernom, pre nekoliko dana u Minhenu, nadovezali večerašnju protiv Borca u 19. kolu ABA lige – 114:84 (30:21, 18:18, 34:27, 32:18).

U najavi meča, Partizanov trener Željko Obradović nije hteo da potceni jedan od dva najlošije plasirana sastava na Jadranu, ali je priznao da se njegov tim „za sve pita“, uz želju da se prođe bez povreda.

Tako je i bilo u bivšem Pioniru, mada su se momci iz njegovog rodnog Čačka svojski trudili da otežaju posao kandidatu za Top osam Evrolige, sa četiri vezane pobede u elitnom košarkaškom takmičenju.

I skorom 16-2 u ABA ligi, pre večerašnje utakmice. Predvođeni nekadašnjim prvotimcem crno-belih, Đorđem Gagićem, crveni su pružali otpor apsolutnom favoritu, dugo mu ne dopuštajući ogroman plus.

Pogotovo u drugoj četvrtini, dok je Partizan mirno (sa)čuvao prednost stečenu u prvih 10 minuta. Uprkos svojim prolaznim krizama i poenterskim serijama protivnika, „parni valjak“ je vozio prema cilju.

Logično i očekivano, imajući u vidu razliku u rosteru, budžetu, formi… Jedina dilema je bila s kolikom razlikom će slaviti i kako će Obradović izdeliti minutažu, čuvajući timsku energiju za sledeću nedelju.

Kao i ko će najviše puta provlačiti loptu kroz mrežicu. Ovog puta je to učinio Matijas Lesor, sa 19 postignutih poena, a malo manje efikasni od Francuza bili su Tristan Vukčević i Jam Madar, sa po 16 poena.

U partiji sa 17 pogođenih trojki, iz 31. pokušaja, dvocifreni su bili još Aleksa Avramović (13), Kevin Panter (11), Danilo Anđušić (11) i Uroš Trifunović (10). Iz Borca su im parirali Hanter Hejl (24) i Gagić (22).

Obe ekipe se već sutra okreću završnici Kupa Radivoja Koraća. Pošto će Partizan 15. februara u Nišu igrati protiv Spartaka iz Subotice, a Borac se dan kasnije sastati sa braniocem trofeja Crvenom zvezdom.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari