Nikad veće interesovanje za EURO: Već 100.000 srpskih navijača rezervisalo ulaznice za mečeve „orlova“ 1Foto: EPA-EFE/Tolga Bozoglu

Poslednji put reprezentacija Srbije nastupala je na Evropskom prvenstvu pre 24 godine pa je to jedan od razloga što su navijači nagrnuli na sajt UEFA kako bi rezervisali ulaznice za tri utakmice u grupnoj fazi takmičenja.

Kako prenosi Mozzart Sport, potražnja više nego trostruko prebacila broj ulaznica koji koja je u ponudi svakom nacionalnom savezu, a UEFA svakoj reprezentaciji garantuje 10.000 navijača po utakmici grupne faze, odnosno 30.000 ulaznica za grupnu fazu.

Taj broj može da bude veći, jer će veliki broj ulaznica otići i sponzorima i domaćinima, pa nije nemoguće da se na drugi način karata dočepaju i Srbi sa stranim pasošima.

Brojna srpska dijaspora u Nemačkoj verovatno i jeste osnovni razlog ovakve potražnje za kartama, uz naravno blizinu turnira i sigurno povoljnije cene od onih koje su bile na snazi tokom Svetskog prvenstva u Kataru.

Tada su Srbi mogli da računaju na podršku nekih 4.000 do 4.500 navijača po utakmici što i nije bilo toliko malo imajući u vidu da su brojne evropske zemlje skoro pa ignorisale Mundijal, odnosno Katar kao domaćina.

Navijača „orlova“ je u Kataru čak i bilo više nego što se očekivalo, nakon euforije sa kojom smo krenuli na Mundijal posle izbacivanja Portugala u Lisabonu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari