Nikola Grbić: Razočaran sam krajem sezone 1foto Peđa Milosavljević Starsport

Zaksa je u finalu Lige šampiona pregaziula Trento (3:0) i zasluženo drugi put zaredom postala šampion Evrope. Prošle sezone na čelu tima bio je Nikola Grbić koji je identičnu stvar tekuće takmičarske godine želeo da napravi sa Peruđom, ali u tome nije uspeo.

Grbić je prošče seozne postao prvi sprski trener koji je osvojio Ligu šampiona. Nikola je ovosezonsko finale ispratio uživo u Ljubljani.

„Nije bilo lepo finale. Zaksa je apsolutno zasluženo pobedila jer je igrala mnogo bolju odbojku i mnogo bolje primala servis, servirala, imala kontinuitet u napadu. Nema mnogo za čime Trento da žali, jer objektivno nijednog momenta nisu ušli u utakmicu. Čak i onaj treći set kad su igrali poen za poen, kad su imali šansu da povedu i završe, pravili su greške koje nisu bile za taj trenutak. Videlo se da nisu bili lucidni, da im fali energije, da nisu bili ni blizu onog nivoa, koji ih je doveo do ovde. Da su protiv nas igrali ovako, ne bi nam uzeli set“, sumirao je utiske Grbić u razgovoru za Mozzartsport.

Trentino je u polufinalu izbacio Peruđu posle igranja zlatnog seta… Nakon toga je Nikolin tim poražen i u prvenstvu Italije, samo na sledećem koraku – u finalu protiv Lubea.

„Ja sam i dalje toliko razočaran sa našim krajem sezone. Baš sam sa prijateljem pričao, gledam utakmicu i potpuno mi je svejedno, a igra moja ekipa od prošle godine i Trentino koji je mene izbacio. Da sam hteo – bilo bi navijam za ove zbog ovoga ili za druge zbog onoga…“, iskren je Grbić.

„Svi smo se nadali da ćemo mi biti ovde. Ne kažem da bismo mi pobedili, ali… Drago mi je zbog Zakse, sve super, ali nekako ne mogu da se radujem, jer sam nas video ovde. Ali, to je sport“, poručio je srpski stručnjak.

Grbiću je teško da izanalizira razloge zbog kojih Peruđe nije bilo u finalu, ali smatra da je Trentino protiv njih igrao kao u finalu, da ni set ne bi uzeo.

„Trentino da je igrao ovako, ne bi nam uzeo set. Međutim, oni su tada u tom momentu odigrali najbolje moguće, na dve utakmice protiv nas bili su kao sat. Nije bila problem taktika, mi u nekim situacijama nismo bili na nivou, ali upravo zato što su oni bili vrhunski. Stavili su nas u problem, zasluženo su pobedili. Posle toga su još 15-20 dana igrali dobro, a onda izgubili od Lubea polufinale, kada je delovalo kao da je neko iskuljučio struju. Imali su maltene kraj sezone gori od nas“, stava je Grbić koji uskoro počinje svoj mandat na klupi reprezentacije Poljske.

„Počinje nova avantura, nova energija, probao sam malo da promenim stvari u odnosu na ono kako je bilo ranije. Da dam malo šansu nekim igračima koji su mlađi… Imaćemo hendikep, dva igrača su povređena, neće biti tu celo leto. Ali, bediš sa onim što imaš.“

Poljska je aktuleni Svetski prvak iz 2018. i ove seozne će  braniti titulu.

„Ko se toga seća… To su novinarske priče. Domaćini smo, imamo lepu priredbu kod kuće, da ne kažem prednost, jer nekad može da bude i mana. U principu ne moramo mnogo da putujemo, pa će to biti lepo. Radujem se novom izazovu, novim stimulansima, energiji…. Idemo u nove pobede.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari