Nikola Jokić: Draža mi je prošla godina kada nisam bio MVP, a bili smo NBA šampioni 1AP/David Zalubowski

Srpski as ponovo pokazao da mu je uspeh kolektiva draži od ličnih priznanja, uprkos tome što je po treći put proglašen za najkorisnijeg igrača lige i to u poslednje četiri sezone.

Negde i očekivano, na osnovu prognoza oslonjenih na sjajne partije tokom ligaškog dela sezone, Nikola Jokić proglašen je za MVP u takmičarskoj 2023/24, ipak samo saznanje da je postao deo najeminentnijeg NBA društva nije ga toliko obradovalo, s obzirom na to da su njegovi Denver Nagetsi trenutno u veoma nezavidnom položaju.

Aktuelni šampioni gube od Minesote u polufinalu plej-ofa Zapadne konferencije sa 2:0 u pobedama i to je ono što rastužuje Nikolu Jokića.

– Biću iskren, draža mi je prošla godina kada nisam bio MVP, ali smo bili prvaci… Sve ovo je jedan veliki proces, putovanje, ja sam samo neko koje pred kamerama, ali iza mene je ceo tim saigrača, trenera, medicinskog osoblja, porodica naravno… Vi to ne možete da vidite, ali ja sam zapravo samo jedan od njih – želeo je Jokić da se zahvali svim ljudima koji brinu o njegovom zdravlju i usrećuju ga na svakodnevnom nivou.

Jokić se na konferenciji za medije pojavio u majici sa natpisom „Brate“ posvećenoj prerano preminulom Dejanu Milojeviću koji je bio jedan od najvažnijih ljudi u životu srpskog asa, pogotovo u mlađim danima kada se igrački i ljudski formirao u Megi.

– Ovu majicu nosim skoro pa svaki dan, posebno kada sam na treninzima. Deki je čovek koji mi je dao slobodu, pokazao mi je kako bi trebalo da radim neke stvari, da treniram, da se ponašam. Verovao je u mene i ja samo mogu da mu se zahvalim na tome.

Upitan je Jokić i koliko misli da će još igrati, a Srbin je kompletnoj javnosti poslao ohrabrujuću poruku.

– Dokle god budem mogao da igram na najvišem nivou i pomažem ekipi da pobeđuje.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari