Nikola Jokić nastavlja da ruši rekorde 1foto EPA-EFE/ALLISON DINNER SHUTTERSTOCK OUT

Denver nije uspeo da sačuva prednost domaćeg terena posle uvodne dve utakmice velikog NBA finala. Majami je brejknuo Nagetse u drugom susretu, uprkos impresivnoj simultanki Nikole Jokića (111:108).

Pred pulenima Majkla Melouna sada je zahtevan zadatak. U naredne dve utakmicu na Floridi, trebalo bi da naprave ri-brejk što je vrlo moguće, s obzirom na to da čak pet poslednjih godina Majami kod kuće nije savladao Denver.

Dao je sve od sebe Nikola Jokić da Nagetsi ostvare i drugu pobedu u seriji. Meč je završio sa 41 poenom, 11 skokova i četiri asistencije, međutim, izostao je adekvatan učinak ostalih vedeta, pre svega, Džamala Mareja i Majkla Portera Juniora.

Sa ubačenim 41 poenom, Jokić je prvi centar koji je imao učinak od najmanje 500 poena i 100 asistencija u jednom plej-ofu u istoriji NBA lige.

Neće to biti neka uteha za srpskog asa koji silno želi da sezonu okonča titulom.

Denver je drugo poluvreme odigrao veoma slabo, naročito poslednju četvrtinu u kojoj je primio čak 36 poena. Jokić je u trećem kvartalu praktično sam održavao saigrače u igri, ubacivši 18 poena, međutim, u poslednjem delu meča ubacio je još 10, odnosno šest u poslednjih sedam minuta.

Denver je veoma rano izašao iz bonusa, na 9:17 do kraja utakmice.

Mareja nigde nije bilo do pred sam kraj meča, kao i Majkla Portera Juniora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari