Nikola Jokićfoto BETAPHOTO AP Photo/Jack Dempsey

Tri meseca bez zvanično odigrane utakmice i odmah tripl-dabl. Nikola Jokić obeležio je startnu pobedu Denver Nagetsa protiv Lejkersa na početku 78. NBA sezone (119:107).

Nije ceremonija dodele šampionskog prstenja dekoncentrisala košarkaše Denver Nagetsa. U prepunoj Bol areni Nikola Jokić i saigrači nadigrali su „jezerdžije“ nagovestivši da bi mogli da budu dovoljno kadri da pokušaju da vežu dva šampionska naslova.

Srbin je sa 29 poena, 13 skokova i 11 asistencija došao do 106. tripl-dabla u karijeri. Interesantno je da svi ostali aktuelni centri u NBA ligi imaju ukupno 38 tripl-dabl učinaka.

Sumirajući utiske posle utakmice, u razgovoru za Inside the NBA Srbin je naglasio da je čitava ceremonija pre utakmice samo motivisala njegove saigrače.

– Čini mi se da smo čak imali i više energije da igramo, da nam je sve ovo dalo vetar u leđa. Prvo poluvreme je bilo sjajno, kasnije smo malo izgubili energiju, ali sjajno je što smo pobedili. Ceremonija, transparent i sve što se desilo diglo nas je, pričali smo u svlačionici i znali smo šta nas čeka. Iskreno, nedostajali su mi momci koji nisu više u timu, ali osećaj je bio izvanredan. Ovako nešto se možda dogodi jednom u životu, uspeli smo da uradimo nešto veliko i pamtićemo ovo dok smo živi. Pamtiće nas kao šampione.

Šakil O Nil je upitao Jokića da li u ekipi već pričaju o napadu na novu NBA titulu?

– Imamo osnovu i šansu, nikad ne znaš šta će sezona doneti. Imamo šansu, zašto da ne. Ako budemo igrali kao na otvaranju sezone, gde su nam odbrana i napad funkcionisali dobro, imamo šansu.

Ekipa je tokom leta ostala bez Džefa Grina i Brusa Brauna veoma bitnih igrača iz prošle sezone.

– Znamo za šta je Kristijan Braun sposoban, on će biti naš X faktor. Redži Džekson takođe, igraće više minuta i dobiće lidersku ulogu. Imamo dobru grupu, videćemo još ko će odmeni Džefa Grina, to je i dalje nešto što još ne znamo. Neko će sigurno da iskoči.

U provm poluvremenu Jokić je imao dosta problema u čuvanju Entonija Dejvisa. U nastavku Amerikanac nije ubacio nijedan poen.

– Promenilo se to što sam dobio više pomoći od saigrača. ED je jako talentovan i dobar košarkaš, on je velika pretnja po koš svakog rivala. Može da igra dole, spolja, iz driblinga… Jako ga je teško zaustaviti. Ima dobar osećaj, visok izbačaj, energiju, ali je teško kada igraš protiv dvojice iz odbrane. Zato moram da zahvalim saigračima na pomoći.

Neretko su tokom leta izlazili klipovi na kojima je bilo jasno da se Nikola Jokić provodi po noćnim klubovima, a bilo je i onih kada je delovalo da je uzimao i koju čašicu više alkohola. O Nila je zanimalo da upravo do Jokića sazna kako je proveo „letnji raspust“?

– Bio sam u teretani svaki dan, izuzev nedelje kada sam se odmarao. Pripremao sam telo za sezonu. Naša tela su jako bitna stvar, ako nisi spreman dovoljno, povredićeš se. Nisam preskakao dane u teretani, možda pokoji na parketu, ili mesec-dva.

Šek je potom imao želju da se Jokiću pohvali kako i dalje zna pojedine fraze na srpskoj jeziku.

– Brate, samo sam hteo da ti kažem ‘volim te, volim te.

– Tako je, Šek. Sviđa mi se tvoje odelo, jako je dobro. Za sledeći put da spremiš nešto novo – replicirao je Jokić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari