Nikola Milutinov kao Denis Rodman, sa 20 skokova izdominirao u Atini, Makabi se nije oporavio od Partizana 1foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Olimpijakos slavio protiv Makabija (89:72), Efes bolji od Barselone (98:74), Bajern bolji u Berlinu, u nemačkom derbiju (65:82).

Košarkaši Makabija nisu uspeli da se oporave od poraza koji su doživeli u prethodnom kolu Evrolige.

Prokockali su u Beogradskoj areni više od 20 poena razlike i nakon izgubljenog duela od Partizana večeras nisu mogli da se nadmeću sa Olimpijaksom.

Atinjani su ubedljivo slavili, a meč je obeležio Nikola Milutinov.

Kao nekada Denis Rodman, možda i najbolji „skakač“ u istoriji NBA lige, duel je završio sa čak 20 uhvaćenih lopti, od kojih devet u napadu. Postigao je Srbin i 20 poena i uz Ajzeu Kenana (20p) bio najdominantniji pojedinac u pobedničkom sastavu.

Olimpijakos je u jednom trenutku za tri šutirao čak 50 odsto, u nastavku su procenti opali ali ne mnogo, s obzirom na to da da su crveno-beli meč završili šutirajući sa distance odličnih 44,8.

Filip Petrušev završio je utakmicu sa po pet poena i skokova.

U poraženom timu, najefikasniji je bio Vejnd Baldvin sa 18 poena.

U derbiju kola, Efes je kod kuće slavio protiv Barselone.

Radrigo Buboa bio je najefikasniji u pobedničkom sastavu sa 21 poenom, šutirajući za tri izvanrednih 4/5. Istakao se i Tibor Plajs sa 17 poena i sedam skokova, dok je poen manje ubacio Daniel Oturu. U poraženom timu Huančo Ernangomez sa 18 poena, dok su četiri manje postigli Rokas Jakubaitis i Nikola Kalinić.

Nemački derbi u Berlinu obeležili su Danko Branković i Silvijan Francisko sa po 14 poena. Poen manje za Bajern dao je Karsten Edvards.

U sastavu Albe istakao se Mateo Spanjolo sa 15 poena.

Virtus je slavio protiv Asvela (73:63) a najbolji u pobedničkom timu bili su Daniel Heket (19p) i Mario Belineli (18p). Jusufa Fal je u poraženoj ekipi imao dabl-dabl u formi 17 poena i 12 skokova.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari