Nikola Mirotić MVP Evrolige 1foto: Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

Na svečanosti u Beogradu uručena priznanja najboljima u protekloj sezoni najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja. Košarkaš Barselone Nikola Mirotić proglašen je za najboljeg igrača Evrolige u protekloj sezoni. Krilnom igraču španskog kluba priznanje je uručio trener Partizana Željko Obradović.

„Veliko je zadovoljstvo što sam primio nagradu od najboljeg trenera. Hvala timu, stručnom štabu, igračima, ovo je timski posao i pre nekoliko nedelja Nik Kalates mi je rekao da ga se setim ako osvojim MVP nagradu. Hvala Niku jer mi olakšava život na terenu, sjajan je saigrač i prijatelj. Hvala i mom ličnom treneru Jadranu Vujačiću, gurao me je da dođem do ovog nivoa, on je verovao u mene mnogo više nego što sam ja sam u sebe“, izjavio je MVP najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja.

Priznanje za najboljeg defanzivca, glasovima evroligaških trenera, dobio je Kajl Hajns iz Milana, a za trenera godine izabran je prvi stručnjak Olimpijakosa Jorgos Barcokas kojem je nagradu Aleksandar Gomeljski uručila Nena Ivković, supruga pokojnog Dušana Dude Ivkovića.

Za “Zvezdu u usponu” proglašen je talentovani igrač Barselone Rokas Jokubaites, a nagradu “Alfonso Ford”, za najboljeg strelca takmičenja dobio je plej Efesa Vasilije Micić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari