Nikolić ima konkurenciju 1Foto: Starsport

– Mada je Marko Nikolić u ponedeljak prošao više krugova „konkursa“ za novog trenera Partizana i bio ubedljivo najbliži poslu kojeg se Ivan Tomić samo dan ranije ratosiljao, svojevremeno smenjeni trener crno-belih nije se (još) vratio za komande prvog tima „parnog valjka“.

– Zasedala je privremena uprava, koja je zvanično prihvatila ostavku Ivana Tomića. Pričali smo o mnogo imena, a ono što mogu da kažem jeste da smo analizirali rad i došli do užeg kruga. U toku dana ćemo obaviti razgovore sa njima i do kraja dana, najkasnije sutra ujutru znaće se ime trenera – otkrio je sportski direktor Ivica Iliev oko 15 časova.

Mladi funkcioner nije hteo o imenima stručnjaka sa dnevnog reda sastanka, kojem je prisustvovao i dalje najuticajniji Žarko Zečević, predvodnik jedne od dve struja u borbi za vlast, javnosti poznatiji kao najdugovečniji generalni sekretar kluba iz Humske 1.

– Ne mogu da vam kažem ime, jer nisam ovlašćen. U širem krugu bilo je stranaca, ali nijedan nije u užem krugu. Stav je da stranac u ovom trenutku ne vodi klub. U najužem krugu ima i onih koji nikada nisu vodili Partizan.

Iz njegovog sledećeg komentara slute se i kriterijumi prilikom izbora.

– Potreban nam je trener sa ozbiljnim karakterom, da iz ekipe izvuče maksimum. Prioritet nam je da nađemo trenera koji je toliko moćan da uhvati igrače za ruku i povede ka cilju, a to su trofeji, naravno, titula. Nemam ovlašćenje da kažem koliko je kandidata. Nema limita u primanjima i dužini ugovora. Limit uvek postoji, ali to su generalno slični ugovori.

Pitanje je samo ima li takvih u Srbiji. Kada su pozive već glatko odbili eks treneri crno-belih Miroslav Đukić i Aleksandar Stanojević. Cenkanje do konačnog dogovora s Nikolićem ili neko sasvim novi, uskoro će biti poznato.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari