Niš će ugostiti i srebrne iz Rija 1Foto: Starsport

Da je i generalnom sekretaru Košarkaškog saveza Srbije Niš prva asocijacija na Kup Radivoja Koraća Dejan Tomašević je potvrdio prisutnim novinarima na završnom turniru navedenog takmičenja.

Način na koji Nišlije doživljavaju organizaciju i sam značaj KRK tokom proteklih godina učinio je od nadmetanja za „Žućkovu levicu“ turnir čija je simbolička vrednost daleko veća od one materijalne i opipljive. Niš je 12. put organizator završnice nacionalnog Kupa, a na osnovu viđenog Tomašević je obećao da će i muška reprezentacija imati priliku da na delu oseti gostoljubivost južnjaka.

– To je prilika da dođemo u jedan divan grad. Nisam više siguran da li više uživamo u utakmicama ili posle njih. Jedno veliko hvala svima u organizaciji koji su se potrudili oko svega i što se trude da kup bude ovakav kakav jeste. Siguran sam da je Kup Radivoja Koraća najbolje organizovan u celoj Evropi. Za grad Niš ovo je prilika da pokaže koliko je dobar domaćin, jer je pažnja cele nacije usmerena ka ovom takmičenju – istakao je Tomašević.

Niš je prema organizacionim sposobnostima i sve boljoj infrastrukturi zaslužio i da ugosti pulene selektora Aleksandra Đorđevića. Tomašević je obećao da će se svojski potruditi da Miloš Teodosić i saigrači barem jedan meč odigraju u „Čairu“.

– Nadam se da ćemo, ukoliko dobijemo organizaciju Evropskog prvenstva za žene 2019. godine, jednu grupu organizovati u Nišu. Potrudićemo se i da, kada muška reprezentacija bude igrala kvalifikacije za Mundobasket 2018. godine, bar jednu utakmicu odigramo u Nišu – poručio je generalni sekretar KSS, uz podsećanje da će Srbija, kao i sve selekcije osim šampiona planete, odigrati kvalifikacije za naredno Svetsko prvenstvo.

Prilika za nove nade

– Što se nas iz Saveza tiče Kup je prilika da vidimo šta je to s čim raspolaže srpska košarka. Pre svega, nadamo se uvek da će se pojaviti neko novo ime, neki igrač koji će u nekim budućim godinama biti stub košarkaške reprezentacije – naveo je Tomašević jedan od osnovnih razloga dolaska u Niš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari