Nisam svestan šta smo uradili 1Aleksandar Džikić Foto: STARSPORT

Budućnost je protiv Barselone napravila još jedan podvig u Evroligi. Posle Baskonije i CSKA, u Podgorici je kapitulirala i Barsa, što je šampiona ABA lige etabliralo kao jednog od nezgodnijih domaćina u elitnom takmičenju.

– Trebalo bi da budem zadovoljan, pobedili smo Barselonu, ali malo sam umoran i nisam do kraja svestan šta smo uradili. Čestitke igračima i hvala našim navijačima, koji su ponovo napunili dvoranu i čija podrška nam je veoma važna. Ekipa nam nije u najboljem momentu što se tiče zdravlja. Pored toga je naš jedini plejmejker rano zapao u probleme sa faulovima, ali pronašli smo način da preživimo… Da odigramo pet utakmica sa Barselonom u narednih pet dana, verovatno bi oni dobili svih pet – svestan je i DŽikić da bi košarkaši Barselone teško ponovili 6/26 za tri poena.

Iako je utakmica imala dramatičnu završnicu, DŽikić je ocenio da su je „prelomili“ Koti Klark, Petar Popović i Sead Šehović još u prvom poluvremenu, uspešno menjajući Nemanju Gordića koji je prinudno sedeo na klupi. Govoreći o pripremi meča i taktičkim zadacima, podsetio je da zbog povreda nije mogao da računa na Nikolu Ivanovića, Aleksu Ilića i Zorana Nikolića, dok je Koti Klark igrao bolestan.

– Spremali smo se koliko smo mogli. Nama Alen Omić igra preko bola, na svoju odgovornost. Trenirali smo u dosta čudnom sastavu. Nemamo igrače koji mogu da odglume Antu Tomića, jednog od tri najbolja centra u Evropi. Generalno smo se dogovorili neke stvari, šta ćemo da rizikujemo, šta nećemo, šta ne sme da se desi ni po koju cenu… Sad bi bilo lako da pametujem – poručio je trener Budućnosti.

Pešić: Vi što operišete smenili biste DŽikića

Svetislav Pešić, trener Barselone, je posle meča u Podgorici pohvalno govorio o svom kolegi Aleksandru DŽikiću: “ Menjate trenera posle dve utakmice. Doneo vam titulu posle koliko, 15-16 godina, a vi biste da ga menjate zbog dve utakmice koje je izgubio u Evropskoj ligi. Zamisli tog bezobrazluka! Da je izgubio u Baru, vi biste ga promenili. Ne gazda, nego vi što operišete. Sve znate, samo ne znate da operišete“, verovatno je Pešić aludirao na novinare u Crnoj Gori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari