Nišlije u Kuli za nastavak serije 1foto: STARSPORT

Derbi petog kola Superlige Srbije igra se u Kuli gde će Spartak dočekati Radnički Niš. Obe ekipe završile su svoju evropsku odiseju ove sezone, pa sada sve snage mogu da usmere ka osvajanju bodova u Superligi, ne bi li ponovo naredne mečeve izašli na međunarodnu scenu.

Poslednji duel Spartaka i Radničkog krajem prošle sezone imao je epilog u hapšenju fudbalskog sudije Srđana Obradovića. Podsetimo, Spartak je tada pobedio sa 2:0, a Obradović je uhapšen zbog sumnje da je namerno ekipi iz Subotice dodelio nepostojeći penal. Zanimljivo je da je uprkos tome što je pred kraj prošle sezone bio persona non grata za čelnike Radničkog, Obradović na početku ove viđen u loži „Čaira“, pa je izgleda zaboravljeno sve što se događalo na meču u Subotici. Spartak će Radnički ovaj put ugostiti u Kuli jer se njihov stadion u Subotici renovira.

Za razliku od Spartaka i Radničkog, Crvena zvezda i Partizan još uvek nisu završili svoje ovosezonske obaveze. Mečevi večitih rivala su na konto toga odloženi, uz pristanak Zajednice superligaša i klubova protiv kojih je trebalo da igraju. Termini utakmica Crvena zvezda – Napredak i Partizan – Rad naknadno će biti određeni, što će crveno-belima i crno-belima dati mogućnost da odmorni uđu u odlučujuće duele protiv Salcburga i Bešiktaša za ulazak u Ligu šampiona, odnosno Ligu Evrope.

Jedini klub bez bodova ove sezone, Dinamo Vranje, probaće da na krovu tržnog centra protiv Voždovca osvoji prve ovosezonske poene. Čukarički će na svom terenu imati težak posao protiv novosadskog Proletera koji se, uprkos tome što je novajlija u Superligi, pokazao kao „tvrd orah“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari