Nismo došli zbog tri utakmice 1Foto: STARSPORT

Direktor „A“ selekcije u FSS Stevan Stojanović obratio se prvi put javnosti putem intervjua koji je objavljen na sajtu Saveza. Bivši golman Zvezde tvrdi da je novi selektor Dragan Stojković Piksi izabrao igrače koji će „odgovoriti zahtevima reprezentacije“.

– Dragan Stojković je uvek bio pobednik, bio je lider, znam da uvek voli da pobedi i bez obzira na ishod, njemu je najvažnije da navijači uvek budu zadovoljni. Poznajem njegovu filozofiju, ništa mi nije strano, verujem mu, a verujem da je isto tako i raspoloženje u javnosti – rekao je Stojanović.

Naglasio je i da je problem što će se igračima novi selektor predstaviti samo dva dana pred prvi meč kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru (Republika Irska, 24. mart).

– Imaćemo praktično dva treninga, prvi je trening oporavka po dolasku, onda i drugi dan kasnije. Selektor će upoznati igrače sa njegovim zahtevima u igri, ali ponavljam, ne plašimo se mi tih izazova, svi smo iskusni, znamo šta možemo da očekujemo od ovakvih utakmica. I hoću da napomenem, u sportu nema tragedije, ne smatram da smo svi mi ovde došli samo za ove tri utakmice. I ako slučajno bude neuspeh da je to tragedija, treba Savez i sve strukture postaviti na zdrave noge, za sve to treba vremena i mi ćemo u narednom periodu napraviti da sve funkcioniše kako treba. I taj rad će doneti rezultat – zaključio je Stojanović.

Piksi danas „onlajn“ pred novinarima

Dragan Stojković Piksi imaće danas prvo javno obraćanje od kako je postao selektor Srbije. Novinari će zbog mera predostrožnosti usled pandemije korona virusa selektoru postavljati pitanja putem imejla, verovatno će PR služba napraviti „selekciju“, neće biti interaktivnosti, niti potpitanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari