Njujork Niksi optužili srpskog trenera za krađu poverljivih informacija 1Foto: EPA-EFE/Peter Foley

Čelnici Njujork Niksa optužili su trenera Toronto Reptorsa Darka Rajakovića da im je ukrao poverljive informacije.

Oni tvrde da je Rajaković, zajedno sa svojim saradnicima Ikečukvuom Azotamom i Noom Luisom, ukrao informacije koje se odnose na skautiranje rivalskih NBA ekipa.

„Ovi snimci i materijali su od krucijalne važnosti za pripremu naše ekipe, za prednost protiv protivnika, uključujući i Reptorse. Niksi ozbiljno shvataju svoju sajber sigurnost i trudimo se da zaštitimo poverljive informacije“, saopštio je klub iz Njujorka.

Kako prenose mediji, dvojica Rajakovićevih saradnika, koji su ovog leta napustili Nikse i postali pomoćnici Rajakovića u Torontu, sa sobom su odneli i veliku količinu podataka koji nisu njihovo vlasništvo.

„Reč je o veoma poverljivim dokumentima, radi se o izveštajima iz igre, statističkoj knjizi iz prošle godine, skauting snimcima, ali i ostale stvari. U Niksima smatraju da je to kršenje svih mogućih pravila, ugovora, te civilnog zakona, tako da im nije ništa drugo ostalo osim da tuže“, preneli su mediji, koji navode da je srpski trener „iskoristio Azatoma“:

„Kako bi se što bolje pripremili za posao, Rajaković i njegovi saradnici su koristili Azotama i njegovu poziciju Niksima kako bi stigli do informacija koje bi im pomogle u organizovanju Reptorsa“.

Darko Rajaković je u junu preuzeo Reptorse, a pre toga je radio u nekoliko NBA klubova kao pomoćni trener.

Na spisku onih koji su optuženi za krađu fajlova nalazi još 11 zaposlenih u Niksima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari