Nokaut sistem prija slabijima 1Vladimir Stojković Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

Otvaranje evropske sezone Partizanu protiv malo poznatog letonskog RFS-a (21.00, RTS) ne bi trebalo da predstavlja težak zadatak.

Crno-beli u Humskoj prvog evropskog rivala dočekuju posle serije od tri pobede u Superligi, zbog čega ne čudi optimizam trenera Save Miloševića u najavi meča prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

– Posle žreba sam rekao da je dobro što igramo na našem terenu. Ekipa se oseća komotnije u ulozi domaćina, moramo tu prednost da iskoristimo maksimalno. Svi igrači su spremni osim Lazara Markovića, za koga znate da neće biti u opciji. To je najbitnije, da su svi tu. I kovid testiranje smo imali i tu nije bilo problema. Spremno dočekujemo meč. Protivnik je nepoznat našoj javnosti, ali to je tim koji može da nam napravi problem ako ne budemo potpuno koncentrisani od početka do kraja meča. Imaju dosta stranaca i imaju kapacitet da se pokažu – rekao je Milošević.

Strateg crno-belih očekuje da će protivnik igrati defanzivno i svoju šansu tražiti iz eventualnih grešaka domaćih igrača.

– Naša je pretpostavka da će igrati na kontranapade. Verujem da ćemo ih mi kroz posed lopte naterati da se povuku. Ključ je da mi uradimo stvari koje mi moramo da uradimo, da uvedemo meč u naš ritam, koji nama odgovara – dodao je Milošević.

Interes novinara da li će na kolu biti mladi Aleksandar Popović ili će se vratiti kapiten Vladimir Stojković, trener Partizana je nazvao „opsesijom“.

– Ne razumem opsesiju javnosti oko tima, naravno da neću otkrivati tim koji će igrati tim, mada u 99 odsto situacija naši mediji znaju ko će igrati pred naše mečeve. Najavio sam da će biti promena i normalno je da bude s obzirom na tri teške utakmice. Ostaće im nepoznanica ko će biti na golu, do sutra… U stvari, evo da ustupim jednu stvar novinarima, Stojković će biti na golu. Da jednom učinim uslugu novinarima – naglasio je Milošević.

Vicešampion Srbije je prethodnih dana najviše radio na uigravanju odbrane iz prekida (korneri, slobodni udarci).

– Najopasniji su na prekidima. To je ekipa koja ima šest-sedam momaka preko 190 centimetara visine. Imaju ozbiljno iskustvo s obzirom da su letonski tim, šarenolika je ekipa, sa dosta internacionalaca. Najviše strahujem od činjenice da igram samo jednu utakmicu. Ti mečevi nose psihološki pritisak i to je prednost za slabijeg rivala. To može da nam bude prednost ako u nekom narednom kolu naiđemo na nekog teškog rivala pa da ih iznenadimo. Imamo samo tih 90 minuta i sve će stati u njih – zaključio je Milošević.

Dobra igra uprkos tišini

Trener Partizana Savo Milošević istakao je da to što u Humskoj večeras neće biti publike ne sme da bude opravdanje da se ne pruži dobra igra.

– To je nešto sa čime se suočavamo, ceo fudbalski svet. Naravno da je drugačiji ambijent, ali prosto, moramo da imamo fokus na utakmicu, a ne na ono oko terena. Najveće evropske ekipe su završile Ligu šampiona i utakmice su bile fenomenalne bez obzira što nije bilo publike – istakao je Milošević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari