Jedan korak unapred, dva unazad. Dan posle velike partije protiv Hrvatske, rukometna reprezentacija Srbije odigrala je katastrofalno duel sa Rumunijom – 28:38 (17:20) i bacila senku na sjajan utisak iz meča sa bivšim zemljacima. Zahvaljujući remiju u tih 60 minuta „orlovi“ nastavljaju Svetsko prvenstvo u Švedskoj, mečevima sa domaćinom, Poljskom i Argentinom u novoformiranoj grupi, dok naše istočne komšije posle ove Pirove pobede moraju kući.


Poraz na kraju prve faze Mundijala nije mogao da ugrozi treće mesto ekipe selektora Veselina Vukovića u C grupi i njen plasman u top 12, ali je nedopustivo loš pristup utakmici i protivniku pokvario utisak koji su Vujin i društvo ostavili kolo pre toga i opet doveo u pitanje njihove krajnje domete na ovom takmičenju. Očigledno opijeni samozadovoljstvom zbog uspeha u susretu sa Hrvatima, srpski rukometaši praktično su poklonili trijumf slabijem od sebe. Bez žara, trunke solidarnosti i koncentracije u odbrani, volje i ideje u napadu, naši reprezentativci samo su statirali pored neopterećenih ali motivisanih Rumuna, kojima je upravo iz tih razloga pošlo za rukom da nas savladaju ubedljivije nego supersila kakva je Danska (slavila sa osam golova). Veća minutaža igrača iz tzv. drugog plana, šutersko veče Stamatea (dao 10 golova) i dobra rola golmana Popeskua ne mogu i ne smeju da budu opravdanje za nezainteresovanost srpske selekcije, koja je sačuvala snagu za seriju još važnijih mečeva, ali i propustila priliku za dodatno uigravanje i dizanje samopouzdanja pred odlučujuće bitke.

A, naš tim u njih ulazi sa samo jednim bodom, jer je prilikom određivanja startnih pozicija u narednom krugu u obzir uzet samo učinak iz susreta sa ekipama koje su takođe prošle dalje, a pored „orlova“ iz C grupe trku za visok plasman nastavljaju još Danci i Hrvati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari