Nova ekipa za novo takmičenje 1foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Ženska rukometna selekcije Srbije u Beogradu se sprema za Svetsko prvenstvo u Španiji, sledećeg meseca.

Najbolje rukometašice Srbije, u izboru selektora Uroša Bregara, u aprilu su se kvalifikovale za Svetsko prvenstvo u Španiji (1-19. decembar), a početkom ove nedelje okupile se u Beogradu i započele pripreme za mečeve B grupe SP sa Poljskom (3.12.), Kamerunom (5.12.) i Rusijom (7.12.).

– Prvi cilj je bio da se plasiramo na prvenstvo, a drugi da se malo podmladi reprezentacija, ali tako da takmičenje dobro odigramo – objašnjava slovenački stručnjak na čelu šefa stručnog štaba naše selekcije, kojoj je fudbalski Savez ustupio svoj sportski centar u Staroj Pazovi za treninge i smeštaj do odlaska na Pirineje prvog dana zadnjeg meseca u godini.

U međuvremenu su državni dres odložile kapitenka Katarina Krpež-Šlezak, te fantastične Andrea Lekić i Dragana Cvijić.

– Bilo je neophodno da nešto promenimo, tako da sam odlučio da damo priliku nekim novim igračicama u koje verujem. Mislim da će po sve nas to biti dobro, trebala nam je neka nova energija – smatra Bregar, čije su izabranice u prva dva kruga trke za šampionat Evrope 2022. savladale Tursku i poražene od Islanda.

Selektor je pozvao 23 igračice, čije će trenutne mogućnosti testirati u kontrolnim susretima sa Severnom Makedonijom, 27. i 29. novembra u Staroj Pazovi.

– Svaki protivnik je dobar ako ga shvatimo ozbiljno. Neke stvari moramo da promenimo, tako da ćemo raditi na dosta novih elemenata. Moramo da budemo bolji u odbrani nego što je to bio slučaj u utakmicama kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Turske i Islanda.

Verujem da imamo želju, volju i hrabrost da ispunimo ciljeve i da se plasiramo u drugi krug. Nemamo mnogo dana, ali imamo dosta treninga, tako da verujem da možemo sve to da posložimo. Mislim da će i napad i odbranu biti kako treba, kada to bude važno. Iako ima dosta novih igračica… – optimista je naslednik oteranog Ljubomira Obradovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari