Kad i gde možete gledati meč između Novaka Đokovića i Karlosa Alkaraza, polufinalni duel Završnog mastersa u Torinu 1Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Novak Đoković i Karlos Alkaraz, teniseri koji zauzimaju vodeće pozicije na ATP listi, igraju u subotu 18. novembra (21.00) polufinalni duel Završnog mastersa u Torinu.

Zvanično najbolji igrači u 2023. godini sastaće se u „finalu pre finala“ zato što je Đoković izgubio meč u 2. kolu „zelene grupe“ od Janika Sinera, a potom i jedan set od Roberta Hurkača, pa je grupnu fazu takmičenja završio na drugom mestu.

Zahvaljujući pobedi Janika Sinera nad Holgerom Runeom u poslednjem meču grupne faze, srpski teniser dobio je priliku da u Torinu nastavi pohod ka tituli, 98. u karijeri i ukupno sedmoj na Završnom mastersu.

I Alkaraz je igrao u promenljivoj formi – u prvom meču izgubio je od Nemca Aleksandera Zvereva, ali je plasman među četiri najbolja izborio ubedljivim pobedama nad Rusima Rubljovom i Medvedevim.

Ovo će biti peti međusobni duel Đokovića i Alkaraza, a u prethodna četiri obojica igrača su ostvarili po dva trijumfa.

Zanimljivo je da su srpski i španski teniser sve svoje međusobne mečeve igrali u polufinalima i finalima velikih turnira, da bi potom bolji iz njihovog duela osvajao i trofej.

„Finale pre finala“ u kojem se sastaju Đoković i Alkaraz igra se u subotu 18. novembra u 21 sat, a direktan prenos možete pratiti na kanalu Sport klub 1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari