Osvojio jedan čelendžer, iznenadio Mekdonalda u Monte Karlu: Šta znamo o malo poznatom Rusu Ivanu Gahovu protiv koga će igrati Đoković 1Foto: EPA-EFE/Yoshua Arias

Novak Đoković u Monte Karlu počinje sezonu na šljaci.

Na prvom turniru na ovoj vrsti podloge igraće bez glavnih takmaca za titulu – Rafaela Nadala i Karlosa Alkaraza koji nisu u Kneževini zbog povreda.

Srpski teniser je propustio turneju u Americi jer nije mogao da uđe u SAD zbog toga što nije vakcinisan protiv korona virusa. U okviru toga propustio je masterse u Majamiju i Indijan Velsu.

Ovoga ponedeljka započeo je 382. sedmicu kao svetski broj 1 i na tom mestu će se gotovo sigurno zadržati i narednih mesec i po dana. Ranije je najavio da će mu ove godne fokus biti na gren slemovima. Već je na početku sezone osvojio Australijan Open, a sledeći gren slem na kome će učestvovati je Rolan Garos.

Zbot toga su predstojeći turniri od izuzetne važnosti jer će mastersi u Monte Karlu, Rimu i Madridu poslužiti kao generalna proba za Rolan Garos.

Što se tiče najvažnijih turnira u svetu tenisa, tamo je situacija potpuno poravnata. Novak Đoković su do sada u bogatim karijerama osvojili po 22 takva trofeja i borba je ko će prvi osvojiti 23. Nadal je povređen još od ovogodišnjeg Ozi opena i upitno je hoće li se uopšte pojavljivati na terenu pre Pariza u maju.

Turnir u Monte Karlu, u gradu u kome i inače živi i trenira tokom godine, „otvara“ u drugom kolu protiv Ivana Gahova.

On je savladao favorizovanog Mekenzija Mekdonalda sa 2:1 u setovima (7(8):6, 2:6, 6:3). Srpski teniser se do sada nije susretao sa malo poznatim Rusom.

Ivan Gahov je rođen 4. novembra 1996. godine. On je trenutno 186. igrač na ATP rang listi. Gahov je osvojio jednu ATP titulu u singlu i to na čelendžeru u Đironi 2023.

Do mastersa u Monte Karlu je stigao nakon što je u kvalifikacijama pobedio drugog nosioca Adrijana Manarina i 12. nosioca Luku Van Ašea.

Novak Đoković bi trebao da ima lak zadatak u drugom kolu, a ako ga uspešno prebrodi u osmini finala bi mogao da se sastane sa Lorenzom Musetijem, dok je projektovani protivnik u četvrtfinalu sjajni Janik Siner.

Đoković bi u polufinalu mogao da igra protiv Danila Medvedeva, Aleksandera Zvereva ili Holgera Runea, a u finalu protiv Stefanosa Cicipasa, Kaspera Ruda ili Andreja Rubljova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari