Novak Đoković o Srbiji na Mundobasketu: Krivo mi je što mnogi daju sebi za pravo da kritikuju 1Foto: FoNet/Waterdrop

Na dominantan način, pobedom od 3:0 u setovima protiv Aleksandrea Milera Novak Đoković plasirao se u drugo kolo na US openu. Iako mu je sav fokus na učešću na poslednjem grend slemu u sezoni, Nole je pričao i o učešću reprezentacije Srbije na Mundobasketu.

Poznato je da Đoković prati i ostale sportove, posebno kolektivne i da je naročito zainteresovan za uspehe reprezentacije Srbije.

Na konferenciji posle uvodnog trijumfa na US openu, Đoković je pričao i o košarkaškoj reprezentaciji Srbije, tačnije izazovima sa kojima se suočava u Manili.

– Obožavam košarku, imam i odličan odnos sa Bogdanom Bogdanovićem. Nisam stigao da ih gledam, vremenska razlika je velika, ali pratim sve što se događa. Želim im da održe dobru timsku energiju i da što manje obraćaju pažnju na distrakcije. Ne dajem sebi pravo da pričam stručno o košarci, ali mi je krivo što dosta ljudi daje sebi za pravo da kritikuje momente i pre nego što krene turnir – razmišljanja je Đoković.

Upoznat je Nole i sa problemima koji godinama već more reprezentaciju Srbije. Gotovo kompletna jedna postava odsutna je sa Mundobasketa zbog raznih opravdanja, od kojih je većina krajnje neubedljiva i u formi je izgovora.

– Mi smo košarkaška nacija, jedan od najuspešnijih u istoriji. Drago mi je što su malo ispod radara, tada imaju šansu da pokažu koliko su dobri – optimista je najbolji teniser na svetu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari